Samochód za 15-30 tys. zł

21 Gru 2015, 20:02

Pracuję w centrum Warszawy, gdzie parkowanie samochodu jest kompletnie bez sensu- po pierwsze brak miejsc, po drugie codziennie trzeba zostawić ok. 30zł w parkometrze, po trzecie dłużej bym jechał w korkach (strata czasu i paliwa).

Potrzebuję samochodu na wyjazd po większe zakupy i na weekendowe wyjazdy poza miasto. Raz na 2-3 miesiąca trafi się dalszy odpoczynek. Obecnie poruszam się Vectrą C, 1.9 CDTI 150KM i z tego samochodu jestem bardzo zadowolony, ale czas na zmiany. Budżet mam bardzo elastyczny, jestem otwarty na samochody z różnych klas. Nie upieram się na samochód za 30.000zł, które maksymalnie mogę na to przeznaczyć. Samochód ma być ciekawy, posiadający coś, czego nie znajdę w popularnych markach, ale jestem otwarty na propozycje. Na celowniku mam ostatnio Volvo XC70 (2004-2007), Volvo S80 (2004-2007), 207RS, Jeep XJ 4.0 po lifcie, Discovery 2 po lifcie, C4 Loeb (coś mi się w nich podoba), Panda 4x4 Cross (2006-2007), Saab 9-3 od 2007, Alfa 159, Cadillac BLS (z silnikami 1.9d 150KM). Jak widzicie mam dziwne kryteria, ale to ostatnia chwila, kiedy mogę sobie pozwolić na taką zabawkę. Macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły?
AdamTC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Samochód jako rodzaj transportu - ciekawa historia
    Samochód jest jednym z najważniejszych wynalazków w historii ludzkości, który miał ogromny wpływ na sposób w jaki podróżujemy, pracujemy i komunikujemy się z innymi ludźmi. Historia samochodu ...