Samochód za 25-30k, Małopolska

15 Cze 2014, 22:41

Pewnie, nigdy nie twierdziłem, że wielowahacz w A3 jest także z przodu, to byłoby zbyt drogie rozwiązanie jak na klasę auta :ok:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

15 Cze 2014, 22:41

Ok wierzę, nie jesteś fanatykiem :D szczerze mówiąc do modeli a6< też w sumie nic nie mam :) może dlatego że to już nie są (w dużym uproszczeniu) Volkswageny z innym znaczkiem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2014, 22:47

Audi wcale dobrze wykończone mieszkanie jest, w a4 b5 schodzi wierzchnia warstwa czegoś gumowego z każdego plastiku.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Cze 2014, 23:00

Dokładnie A3 miało być lepszą wersją Golfa dlatego dostało trochę nowocześniejsze zawieszenie co poprawiło właściwości jezdne ale skurczyło portfel jego właściciela :) ale coś za coś - Audi wychodzi z założenia = stać Cie na auto stać Cie na serwis.

Jeżeli chodzi o politykę grupy VW to masz rację VW to wielu przypadkach uproszczone audi albo odwrotnie :) ale jakąś tam politykę firmy mają, podobną do mars vs snickers. W sumie tam są różne zabiegi np. sytuacja Seata i sukces Skody. Teraz skody na rzecz VW są gorzej doposażone w standardzie bo np. Superb zaczął się lepiej sprzedawać od Passata. Tam chyba bardziej chodzi o tzw. zachowanie równowagi rynku niż konkurowanie między sobą :)

Jest dobrze wykończone :) w autach 12 letnich z przebiegami 300-400 tys nie słychać tylko skrzypienia plastików itp. ale oczywiście masz racje kolejną wpadką VW/Audi było użycie farby wodnej na przełączniki, radia, włączniki świateł, przyciski elektrycznych szyb i inne elementy plastikowe wykończenia auta. Taka sytuacja nie miała tylko miejsca w A4 B5 ale i w nowszych modelach np. A4 B6 oraz VW Touran. Farba wodna to była wpadka - może ekologia się przyczyniła :)

BMW używało lepszych materiałów do wykończenia swoich aut - dlatego tam takie bolączki nie mają miejsca.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

15 Cze 2014, 23:06

Albo w VW problem z wyblakaniem koła kierownicy, poduszka nie wyblakała.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Cze 2014, 23:09

W jakim modelu ? Czy ogólnie w VW ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...

15 Cze 2014, 23:22

Zobacz na Passat b5/Golf IV
Koniu
Forumowicz VIP

15 Cze 2014, 23:24

Ok już wiem o co chodzi. Masz racje :) w modelach ze skórzaną kierownicą chyba nie było takiego problemu ale w plastiku był - kolejna wpadka.
tak jak pisałem jestem krytyczny wobec VW/Audi jeżeli jest za co krytykować.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika