15 Cze 2014, 12:13
Cześć,
Zarejestrowałem się u Was z prostego powodu. W następnym miesiącu chce zmienić auto.
Obecnie od 2lat jeżdżę audi a3 96r 125km 1,8 benzyna. Jestem bardzo zadowolony z fury, ale niestety swoje lata już ma i niestety, ale trochę pali. Czas na coś świeżego.
Budżet: 25000 - 35000 tyś zł
Rejon: Małopolska, Kraków
Użytkowanie: Głównie miasto ( dodam że autem nie jeżdżę zbyt często, weekendy i w mieście na jakieś zakupy, czy załatwianie spraw )
Priorytety
* Benzyniak
* Minimum 100 kucy
* Rocznik od 2006-2007
* 5 drzwiowe!
* Pojemność najlepiej od 1,6 do 1,8 i nie żadne TSI czy FSI tylko stare, poczciwe silniki benzynowe
* Kolor - nic wyzywającego, czarne, białe, brązowe, szare w ten deseń
* Wyposażenie: Klima, el. szyby, lusterka, ABSy, EPSy i inne, komputer pokładowy, poduszki powietrzne też mile widziane, wspomaganie kierownicy ( fajnie jakby były jakieś bajery typu czujnik deszczu, skóra etc - ale zdaje sobie sprawę że to dodatkowa elektronika i nie koniecznie zmieszczę się w budżecie ,więc to nie jest priorytetem )
Ważne: Nie potrafię jeździć spokojnie, więc potrzebuje czegoś dynamicznego ( minimum 100km ) Zdaje sobie sprawę że ciężko będzie znaleźć coś ekonomicznego, dlatego jest bardzo prawdopodobne że auto zagazuję. To też istotny czynnik przy szukaniu samochodu, bo silnik musi się do tego nadawać. Na początku, napaliłem się na Mazde 3 2009 rok, ale zdałem sobie sprawę że nawet za 35tyś będzie ciężko coś wyrwać. Potem myślałem o A4 B7, i już za te 35tyś bym ją pewnie gdzieś znalazł natomiast zdałem sobie sprawę że nie potrzebuje takiego auta. Osobiście podoba mi się również Audi A3 II oraz Beta 116. W ostateczności myślałem o Golfie V. Czekam na wasze propozycję i jeszcze raz, cześć wszystkim!