Samochód za 25 tys co wybrać

29 Sty 2014, 18:43

kon146 napisał(a):A no dobra w porównaniu z Twoim Pugiem to rzeczywiście rakieta :mrgreen:

Bardzo dojrzały wniosek conajmniej infantylny ;)

Jeżeli nie wiesz jakie miałem auta w posiadaniu oraz dlaczego teraz jeżdżę takim a nie innym autem to się za przeproszeniem nie wpier... czym jeżdżę bo mnie akurat temat, że musiałem sprzedać swoje poprzednie auto niezbyt śmieszy...
Pozdrawiam Cię gorąco...

A co do tematu
Jeżeli interesują Cię też LPG to może coś innego np.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Artur093
Początkujący

Prawo jazdy: 10 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Sty 2014, 19:19

Ja mam passata b6 z 1.9 105km i potwierdzam, ze ten silnik jest do tej budy za słaby! Jadąc samemu czy we dwie osoby jeszcze do zniesienia, ale jeżdżąc w trasy w 4 os + bagaże silnik trzeba wysoko kręcić, auto się troche męczy. Kolejna rzecz brakuje w nim 6 biegu, a spalanie po mieście to teraz zimą to 8.5l. Ja od siebie polecam tak jak ktoś z poprzedników Accorda VII z każdym silnikiem oraz volvo s60 :)
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Sty 2014, 19:32

Przy takim budżecie skupiłbym się,

z większych aut:
Vectra c] 1,8 140ps, niektórzy twierdzą, że poliftowe 2,2 155 jest bardziej awaryjne
Honda Accord
Toyota Avensis (tylko w benzynie)
Subaru Legacy
Peugeot 407
Volvo s60
itd.

Z mniejszych:

Volvo s40
Ford Focus II
Audi a3 II gen( z początku produkcji i tylko benzyna)
Seat Leon II(jw.)
itd.

Wybór jest bardzo duży, sprecyzuj swoje wymagania. Szukaj od prywatnych właścicieli, najlepiej krajowe. Jeżeli zza granicy to jedz sam albo zlecaj komuś bardzo zaufanemu. Pamiętaj, że kupując samochód można czasem wejść na minę, dlatego kieruj się rozsądkiem.
Jacquess
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

29 Sty 2014, 22:03

Bardziej miasto. Czyli benzyna zawsze będzie mniej awaryjna ??
mateusz1995
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Przemyśl
Prawo jazdy: 19 12 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Passat b6
Silnik: 1.9 105km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

29 Sty 2014, 23:16

mateusz1995 napisał(a):Bardziej miasto. Czyli benzyna zawsze będzie mniej awaryjna ??

Benzyna ma mniej elementów które mogą się popsuć. Z zasady jest mniej problematyczna od diesla. Jeśli szukasz samochodu do miasta to radziłbym zostać przy benzynie i zastanowić się nad założeniem porządnej instalacji LPG. To będzie do miasta najlepsze.

Patrząc na budżet polecę Ci E46 z silnikiem benzynowym od 2.5 w górę. To dobry wybór.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

29 Sty 2014, 23:32

Artur093 napisał(a):Jeżeli interesują Cię też LPG to może coś innego np.:
[link do Otomoto wygasł]

Akurat Saab, mimo, że bardzo fajny samochód, może okazać się bardzo problematyczny. Wiele części będzie droga i ciężko dostępna (tak, wiem, część części pasuje z innych popularnych samochodów, ale są i takie, które niestety muszą być pod Saaba i nie są tanie)... Znajoma ma Saaba 9-3 Aero i niestety to auto więcej stoi jak jeździ... ciągle coś się psuje, poza tym z jej opowieści wynika, że już niedługo w piwnicy z części zamiennych złoży drugie auto ;D taki przykład: zepsuł się jakiś przełącznik przy kierownicy - część nie do kupienia... w efekcie musiała kupić całą kierownicę żeby mały przełącznik przełożyć... po latach użerania się zapadła decyzja o zmianie samochodu.

Też bym tu proponował Vectrę, bardzo przyjemne auto :ok: a jeśli 1.8 wydaje się za słaby to zawsze mamy do wyboru 2.0T ;] , albo jak poprzednik powiedział - e46, za taką kwotę można dostać z fajnym wyposażeniem
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...
    R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...