Samochód za 6-8 tys.

13 Mar 2018, 11:12

Witam, rozglądam się za samochodem w cenie 6-8tys. Wymagania nie duże. Ważne żeby była to jakaś jednostka silnikowa w miarę możliwości mało awaryjna. Dobrze by było, gdyby też nie palił dużo. No i jakby jakaś klima choćby w manuału była to już w ogóle super. Oczywiście benzyna. Dziennie robię ok 40 km, pół miasto pół trasa. I żeby ruda jakoś zbyt szybko samochodu nie żarła ;)

Póki co na oku mam Opla Corsę C. Co sądzicie o tych samochodach. W tej cenie da się coś sensownego kupic? Ewentualnie też z Opla, Astra G.

Renault raczej odpada, myślę jeszcze o Peugeocie i lub ewentualnie jakiejś skodzie.

Co sądzicie o tych markach, które wymieniałem, która z nich byłaby najlepsza i z jakim silnikiem? Ewentualnie dorzuccie coś swojego. Z góry dzięki!

Pozdrawiam.
Andrew95k
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Signum

13 Mar 2018, 22:47

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2018, 11:24

Śląsk, a o co chodzi? :)

Kusi mnie ta Corsa C. W tej cenie warto i znajdzie się coś ciekawego?
Andrew95k
Nowicjusz

14 Mar 2018, 11:38

Bez problemu coś znajdziesz tylko unikaj 1.0.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2018, 12:08

A warto się pchać w ten model? Jaka masz o nim opinie? Czytałem właśnie że 1.0 nie warto. Patrzę za 1.2 lub 1.4. mało awaryjny? Rdza przesadnie nie zjada go?
Andrew95k
Nowicjusz

14 Mar 2018, 22:49

Corsa jest bardzo tania w utrzymaniu,nie dość że nie pali nie wiadomo ile to do tego części jak i serwis są bardzo przydatne dla portfela.
Najlepiej jakbyś znalazł 1.2 75km bo 1.4 90km lubi olej (zresztą jak prawie każdy Ecotec). Były jeszcze 1.8 125km jakby Cię to interesowało.
Corsa C ma już pełny ocynk nie to co poprzedniczka więc z rudą będzie spokój.
PS: ja mam co prawda Corse B ale zaczynam powoli się zastanawiać czy nie dozbierać kasy i kupić własnie model C :wink:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
    Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...