Co do 508 - jako całokształt fajny, ale nie z benzyniakiem
![Niegrzeczny :naughty:]()
1.6THP ma swoje problemy (montowany był też citroenach także możesz poszukać opinii) a 1.6/120km to jednak przymało do auta tej wielkości. No ale wiadomo, wszystko zależy czego potrzebujesz - dla mnie za słaby.
Nissan "Kumkwat" to nie moje rejony, nie wypowiem się
i40 spoko, w civicu tak jak mówisz może być ciasno, trzeba się po prostu przymierzyć.
Teraz podrzucę coś od siebie:
- Volvo s/v60. ~Do 70k wyrobisz się z rocznikiem 2010-11, dobrym wyposażeniem i pełną historią z ASO. Problemem może być tylko znalezienie benzyniaka w PL, "janusze" lubią diesle
![OK :ok:]()
Silnik 2.0 T3 będzie fajną opcją
- Mazda 3 (sedan), coś czym sam jeżdżę (ostatnio coraz rzadziej, ale "na stanie" w kosztach firmy mam;P). 2.0/120km, prosty silnik (mocniejszego w sedanie nie można mieć). Dość przestronny z tyłu także foteliki wejdą bez problemu. Za te 80k masz auto z salonu z niezłym wyposażeniem, będą też wyprzedaże rocznika, można się zastanowić
- Citroen C5 2.0, tańszy niż widełki, które podałeś, w PL dużo diesli, warto będzie rozejrzeć się na zachodzie. Duży, przestronny, wygodny i przede wszystkim niesprawiający większych problemów samochód. Warto popatrzeć na wersję z zawieszeniem hydro
- Laguna mk3 2.0/2.0T. Również poniżej budżetu. Sytuacja podobna jak w C5, polacy kochają diesle (booo panie, komputer 5,5 pokazuje). Ceny niskie przez złą opinię o Lagunach - w tej generacji nie ma się czego obawiać, świetny sprzęt.
- Toyota Auris Hybrid - taką z kolei ja miałem jako służbowy, do miasta super opcja. Możliwe, że za te 80k wyrwiesz nowego hatchbacka. IMO lepiej postawić na jakieś dobrze wyposażone, np. dwuletnie kombi.
E: GS spoko, przebieg rzędu 200k to tak naprawdę nic dla niewyżyłowanego silnika v6 czy v8. Nie licz jednak na spalanie w mieście rzędu 8-10
Swoją drogą popatrz na IS250