Bardzo możliwe, ale dobrze musiał być zrobiony bo nie widać różnicy na żywo.
Tego właśnie kupiłem. Wszystkie papiery są, nawet faktury od samego początku za każdy serwis. Jedyne co to tylnia wycieraczka do zrobienia bo skrzypi i nie zbiera dobrze. Poza tym wszystko cacy. Letnie opony muszę tylko kupić bo stał na nowitukich zimówkach. Od dołu też nie zgnity, wszystko bardzo ładnie, zawieszenie też miał rok temu zrobione. Prowadzi się świetnie, klima chłodzi bardzo ładnie, środek w bardzo dobrym stanie.
Jutro idzie na przegląd, a potem zaraz do mechanika na wymianę wszystkich filtrów, płyny i olej. Poza tym nie trzeba nic robić. Kupiony za 4200zł.
A ten z małym przebiegiem granatowy za 8500 - każde nadkole zgnite, masa rdzy, pompa wody wyłączała się co chwile - auto po 20 minutach stania na włączonym silniku zaczynało się przegrzewać. Temperatura była już na 3/4 wskaźnika, klima nie chodziła, a jak zapytaliśmy o rozrząd to koleś zapytał czy z rozrządem coś się robi bo nigdy nie był wymieniany i czy to trzeba wymieniać. Także kaplica. Niby młody i udokumentowany przebieg, ale w stanie tragicznym. 3-4k zł do włożenia na starcie.
Dzięki wszystkim za pomoc, po dzisiejszej trasie 120km jakie zrobiłem Focusem jestem bardzo zadowolony. Oby przeglądy i mechanik nie wykryli jakichś wielkich problemów. Nawet przy drobnych rzeczach do zrobienia zmieszczę się w całym moim limicie. Co prawda skrzynia, nie ta co w naszym Nissanie (o wiele krótsze przełożenie w Focusie, gorzej się zbiera niż nasza Almera Tino), także już wiem, że za 2-3 kupuję jakiegoś fajnego japończyka.
Także jeszcze raz wielkie dzięki i mam nadzieję, że na forum wrócę by szukać kolejne auto, a nie rozwiązań na problemy z Focusem.
![Uśmiechnięty :)]()