Samochód za około 35tys dolnośląskie

11 Cze 2017, 14:57

Dzień dobry. Poszukuje samochodu za około 35-37tys. Warunek musi być to benzyna. Robię około 18-20tys km rocznie. Nie musi posiadać lpg. Ogólnie jeździłem trochę po salonach samochodowych poogladac auta zostawione w rozliczeniu lokalizacja Wrocław i okolice oraz większych komisach typu aaa auto. Mnóstwo złomów. Obecnie jeżdżę już wysłużonym golfem 4 i mniej więcej poszukuje auta jego wielkości oraz pojemności bagażnika. Zastanawiałem się nad focusem mk3 bardzo mi się podoba. Ewentualnie jakiś francuz citroen c4 lub peugeot 208 308 Ogólnie poszukuje auta krajowego najchętniej od pierwszego właściciela. Czy w tym budżecie coś realnego jest do zdobycia? Raczej nie chciał bym jechać po auto pół polski ponieważ w tym budżecie do 100km od Wrocławia Max jest jakiś chyba wybór..
grzesiekura
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Vw
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Cze 2017, 16:59

Niestety jest tak jak mówisz = co z tego, że wybierzesz sobie jakiś model, skoro będą same złomy. Może dlatego lepiej skupić się na znalezieniu pewnego egzemplarza, a nie konkretnego modelu.

P.S. podesłałem Tobie pw.
tomekdk

11 Cze 2017, 17:48

Honda Civic VII
Mazda 3 II
Opel Astra J
Renault Megane III
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

15 Cze 2017, 15:53

Z twojej propozycji jedynie astra w miarę przypada do gustu. Trochę poczytałem o silnikach 1.4t bo najbardziej polecane. Ale nie wiem czy w moim budżecie to będzie jakiś rozsądny zadbany egzemplarz
grzesiekura
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Vw
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...
    Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...