Samochodowy odświeżacz powietrza

08 Lis 2016, 22:44

Witam
Czy ktoś z forumowiczów widział kiedykolwiek taki odświeżacz do auta?
Jeśli tak to gdzie moge taki znaleźć albo chociaż chciałbym poznać jego nazwe/model/cokolwiek.

(Zdjęcią są w "Moich zdjęciach" nie mogłem coś ich tu dodać)
jokereq
Obserwowany

Zdjęcia: 2
Auto: Mercedes CLK

09 Lis 2016, 11:05

jokereq napisał(a):Czy ktoś z forumowiczów widział kiedykolwiek taki odświeżacz do auta?
Tak bardzo dużo jest podobnych, właśnie działających w ten sposób że jest buteleczka i knot oraz plastik w którym to się znajduje, a mocowanie jest przeważnie do kratek nawiewu.

Wygląda to na taki NO NAME bo oryginalne i dobre zapachy przeważnie mają swoją nazwę wytłoczoną na buteleczce od spodu lub plastiku.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Lis 2016, 12:12

Dokładnie - jest tego całe mnóstwo i wszystkie wyglądają podobnie. A jak na tym plastikowym opakowaniu ani na butelce nie masz nic napisane, to jest to jakiś no name. Ciężko będziesz miał to znaleść. Poszukaj może w ofertach na allegro Albo jak będziesz w jakimś markecie typu Tesco, Auchan - oni tam maja całe mnóstwo takich zapachów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lis 2016, 12:46

Kolego nie wiem co to za zapach, ale powiem Ci że osobiście wole zapachy w atomizerze, te wszystkie wiszące kojarzą mi sie z tym ze wiszą 3 miesiace a pachną 2 dni.
Osobiście używam zapachów z ProElite, atomizer 65 ml , kilka zapachów psikam na tapicerke , dywanik i pachnie długo.
Dusiak18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Mondeo MK IV
Silnik: 2,0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2011

15 Gru 2016, 13:07

Tak jak piszą Przedmówcy- tego typu i podobnych odświeżaczy powietrza montowanych na kratce nawiewu, masz naprawdę bardzo szeroki wybór w każdym sklepie czy markecie. To na który się zdecydujesz jest tylko kwestią Twojego gustu i zapachu.
Dabtuner
Aktywny

27 Gru 2016, 13:03

Czarna choinka, do niej się przyzwyczaiłem :)
Marek99
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...