Samochody użwyane na co zwracać uwagę przy zakupie.

28 Paź 2008, 22:42

Witam prosze o rady odnosnie na co zwracac uwage podczas zakupy samochodu uzywanego kilku lenieto (4-6 lat) chodzi glownie o samochody zza granicy zeby sie nie wpakowac w jakies dziadostwo
Z gory dziekuje za rady
mrybka
Nowicjusz

Miejscowość: malopolska

30 Paź 2008, 11:36

Najlepiej to na wszystko zwracać uwagę i nie łudzić się nadzieją,że auto sześcio letnie nie będzie miało 150 tyś przebiegu(szczególnie diesel). Trzeba patrzeć na zużycie auta w środku,na blachę (czy nie było bite),na silnik.No na wszystko. Najlepiej to oglądać auto z kimś kto się zna(mechanik,blacharz itp.).
v40
Początkujący

30 Paź 2008, 23:14

Najprosciej to wjechać na jakąś stacje diagnostyczną, jak sprzedający bedzie miał opory tzn. że z autkiem coś nie tak.

Ja tak kupiłem meganke, zapłaciłem 150zł na stacji, ale gosciu musiał na cenie spuścić jak chciał abym kupił, wybity był prawy wachacz.
kraken20
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Buty inspirowane Lexusem CT
    Od prawie trzydziestu lat ludzie wybierają samochody Lexusa, by wygodnie podróżować na większych i mniejszych dystansach. Okazuje się, że od teraz w Lexusach można również… chodzić. A to za sprawą butów ...
    Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...