Samochody z automatyczna skrzynia 6-cio biegowa < 40t

07 Lis 2008, 18:29

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jakie samochody można dostać z 6-cio biegoym automatem w przedziale pieniężnym do 40 tys zł i rok produkcji conajmniej 2000.

Oczywiście mówie o realnej możliwości kupna całego samochodu w normalnym przebiegu ;]

Czyli samochod: Audi A6, 2007, 30 tys zł, 250 tys przebieg i bez połowy silnika - raczej nie jest interesującą propozycją

Ja osobiscie zanalazłem Audi A4, 2000-2004;
Ostatnio edytowany przez isso, 07 Lis 2008, 19:14, edytowano w sumie 1 raz
isso
Nowicjusz

07 Lis 2008, 19:00

nie za bardzo rozumiem do czego potrzebny ci 6-cio biegowy automat? nawet czterobiegowe mogą nieźle kapcia spalić, a na autostradzie dołożyć niejednemu manualowi gt. Twoje wymagania są dosyć wygórowane, a przez to łatwo wpakować się w jakiegoś trupa
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

07 Lis 2008, 19:14

Miałem automat 4-ro biegowy, 5-cio biegowy, a teraz chciałbym zobaczyć jak będzie wyglądał 6-cio biegowy, jeździłem też nie jednym samochodem z manualną skrzynią (5cio i 6cio biegową) - wszystkie samochody miały conajmniej 120hp, dlatego nie musisz mi tłumaczyć, ze automat dokopie manualowi, bo nie to było moim pytaniem, natomiast chciałbym wiedzieć, czy bedzie takie auto, które mógłbym zakupić z powyższymi parametrami - nie bede wcale zdziwiony jak sie okaze, ze takiego auta wcale nie ma.

Co do tego "trupa":
Przed zakupem samochodu wcale nie jest problem pojechać na stacje diagnostyczną, do blacharza i samodzielnie zrobić jazdę próbną, aby się dowiedzieć "co w aucie piszczy".

Także jeżeli to możliwe proszę odpowiadać na pytanie, a nie uskuteczniać swoich "mądrości" - chyba, że są to jakieś konkretne doświadczenia(model, rok, przebieg i co sie stało).
isso
Nowicjusz

07 Lis 2008, 19:44

chyba coś mi się obiło o uszy o sześciobiegowych automatach ale to raczej jako nowinka, będzie to kosztować kupę szmalcu. Tak generalnie to nie widziałem nigdy na rynku samochodów używanych z sześciobiegowym automatem.
Ostatnio edytowany przez karlone, 08 Lis 2008, 07:13, edytowano w sumie 1 raz
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

07 Lis 2008, 21:03

[link do oferty na Allegro wygasł] i wiele innych ogłoszeń . Cena tylko toche wyższa niż założona . Jak się tym jeżdzi ? no cóz ...... ja mam zastrzeżenia , ale to tylko moje odczucie .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lis 2008, 11:09

hmmm raczej 6-cio biegowy automat nie jest nowinką skoro był stosowany w Audi A4 z 2002 rok :), a teraz mamy 2008. Zafira fajna, aczkolwiek cena zbyt wysoka.
isso
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jaki jest najlepszy samochód na dojazdy do pracy?
    Jak dotrzeć z punktu A do punktu B zużywając jak najmniej paliwa i podróżując możliwie jak najwygodniej? TotalCarScore.com sugeruje skorzystanie ze stuprocentowo elektrycznego Nissana LEAF, który niedawno został ...

10 Lis 2008, 19:50

Witam!
Najlepiej polecam kupić Mercedesa on spełnia te wszystkie warunki nawet jest dobry w skrzyni biegów Automatycznej Pozdrawiam!
biały
biały
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń