Samoczynnie włączające się światła mijania

19 Lis 2011, 00:14

witam,

Ostatnio przydarzyła mi się dziwna sytuacja. Wracałem do domu dość późno w nocy i mijając zaparkowany, zamknięty samochód w odlegości ok 4 m włączył się dwa razy klaxon równocześnie z podwójnym mrugnięciem świateł drogowych (sekunda po sekundzie). Czy to awaria elektroniki, czy działający system alarmowy ? Nigdy później coś takiego mi się nie przydarzyło.

pozdrawiam,
Michał
kraska
Nowicjusz

Auto: audi a4

19 Lis 2011, 10:40

Może opiszesz sytuację jaśniej - to nie Twój samochód był ?? Ktoś się zabawił Twoim kosztem ..
W temacie - św mijania a w poście ,,drogowe'' - zdecyduj się !!
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

19 Lis 2011, 12:04

To były światła mijania. To nie był mój samochód tylko zaparkowany przy chodniku. Zastanawiam się jak to możliwe, że te światła oraz sygnał dźwiękowy włączyły się w momencie przechodzenia obok. Czy ktoś uruchomił dla żartu alarm z odległości ?
Dodam, że podobna sytuacja przytrafiła mi się dwa tygodnie później w tym samym miejscu, ale już z kolei z innym samochodem i sygnał był tylko świetlny.(również światła mijania)
Bardzo dziwna sprawa :)
kraska
Nowicjusz

19 Lis 2011, 17:26

Ktoś sobie żartuje z Ciebie poprostu :)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

20 Lis 2011, 22:12

Mozę ktoś sobie robi żarty, ale czy to możliwe żeby na odległość uruchamiać klakson, albo światła samochodowe ? Nie znam sie na takich systemach.
kraska
Nowicjusz

20 Lis 2011, 22:17

jest to możliwe. ktoś kto się zna na elektronice bez problemu zrobi to z najtańszym alarmem. są do kupienia alarmy gdzie to normalne jest ale kosztuje to trochę ;p ktoś zrobił sobie taki bajer i robi sobie żarty z Ciebie ;D
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Volkswagena cross up!
    Volkswagen rozszerza ofertę samochodów cross o nowego członka New Small Family, o cross up!. To miejskie auto pojawi się na rynku już latem i obok CrossPolo, CrossGolfa i CrossTourana będzie czwartym zindywidualizowanym ...