Samodzielny montaż blosa LPG II gen.

14 Sty 2015, 14:45

Witam,
Posiadam bmw e34 z silnikiem m20b25 ( 2.5 12V 170KM ) Silnik zadbany, po remoncie głowicy jednak mocy znacznie ubyło przez instalacje gazowa II gen. na mikserze.
Jako, że w poprzednim samochodzie bmw e30 z tym samym silnikiem miałem zamontowanego blosa dzięki czemu nie odczuwałem żadnych strat mocy chciał bym mieć go i w obecnej e34.
Czy montaż blosa jest na tyle prosty, że wykonam go sam?
Trochę czytałem już na ten temat, pozornie wszystko wydaje się banalnie proste jednak przyznam szczerze, że trochę boje się grzebać przy LPG.
Ma ktoś może jakieś doświadczenia w tej materii? jakieś przydatne rady?
Wiadomo, że montując blos wywalam mikser i ten zawór dawkowania gazu, silniczek krokowy gazu różnie to z resztą nazywają. Pytanie czy zostawić klapkę antywybuchowa?
Ile mniej więcej sam montaż blosa będzie mnie kosztował u gazownika?
pozdrawiam.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

26 Sty 2015, 22:19

zacząć trzeba od tego że bloss jest przy naszych przepisach nielegalny,
po 2 w blosie do regulacji tzw gwizdka trzeba mieć troche praktyki i wiedzy,
po 3 zastanów sie nad sekwencją
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...