Samurai 1.3 problem gaźnik Hyundai

21 Maj 2010, 19:35

..zakupilem Samuraia z gaźnikiem od Akcenta. Autko do niedawna odpalalo ladnie (chodzi tylko na gazie-na benzynie nie) jednak palilo ponad 30 litrów w mieście i 40 w terenie.. Od paru dni ma focha i po odpaleniu od razu gaśnie. Systuacja potrafi się powtórzyć np 50 razy pod rząd. W tym czasie się rozgrzeje i później chodzi jak burza..tylko tradycyjnie dużo pali.
Od czego zacząć by doprowadzić sytuację do normalnego stanu?

Nadmienię, że bardzo chętnie wrócilbym do stanu z gaźnikiem oryginalnym-jesli ktoś ma, prosze o kontakt
tel 667574219
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

21 Maj 2010, 21:05

skoro pali jak smok wypadaloby udac sie do dobrego gazownika na regulacje oraz ewentualna wymiane filterka ale jak juz upierasz sie przy powrocie do gaznika to zapomnij o orginalnym gazniku bo to syf jakich malo.Zamontuj sobie gaznik od pony, swifta lub jakiegos mitsubishi.Jak bedziesz mial szczescie to autko bedzie fajnie chodzic ale spalanie bedzie i tak w granicach 15-20 l benzyny w terenie :mrgreen:
Przy obecnych cenach benzyny ja zostalbym przy gazie :wink:
pozdrawiam
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

26 Maj 2010, 11:32

witam prubowałem samuraja odpalić na bęzynie ale nie wiem od czego sie zabrac popychacz jest obciety i pompka nie pompuje wyjołem pompkę pompuje ale cofa paliwo nie wiem czy pompka jest sprawna czy walńęta podciśnienia są po zaślepiane prosze o jakieś fotki z pompą paliwa i gaznika morze wdety jakoś dojdę do ładu mój mail [email widoczny po zalogowaniu] ewentualnie kontakt 508440072 tamten nr. nie aktualny pozdrawiam

[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 11:35 ]
i jeszcze jedno jaką długość powinien mieć popychacz pompki paliwa :cry:
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...