Witam, mam kilka ogólnych pytań dotyczących Suzuki sj413 i jazdy w terenie wiec lecę : progi, zwykłe (takie jak w moim zdjęcie w galerii) czy są do czegoś przydatne w terenie bo po kilku wypadach zaważyłem że jedyna rolą moich jest przywożenie błota pod sam dom innych funkcji jak dotąd nie zauważyłem mam zamiar zdjąć , czy jednak powinny po coś zostać ? pytanie drugie co robić w aucie po powrocie z błota trzeba za każdym razem myć podwozie ? czy trzeba coś smarować czyścić na coś zwrócić szczególną uwagę ? trzecie mam zamiar wyjąć z auta okładziny dywanowe i zostawić sama blachę ( trochę zgnita ) czym można pokryć zwykła farba do metalu czy są lepsze sposoby ? Jak i czym osłonić aparat zapłonowy i cewkę przed woda błotem czymś pryskać przed jazdą w błoto , po powrocie ? Co zrobić z resorami wydaje mi się że tył siedzi czy wymienić na nowe czy dać do kowala ? czy można wymienić (habrować ) sam tył czy raczej wszystkie ? I ostatnie (jak narazie
) czy poszerzenie za pomocą dystansów powoduje jakieś większe obciążenie mostów ? z góry dziękuje ze odpowiedzi
i proszę o kilka gramów cierpliwości ale nie znam się