San Andreas - lata '70

15 Cze 2007, 19:03

witam,
jestem na forum nowy, zresztą nie za bardzo się nawet interesuję samochodami. toteż jednak chciałem się spytać o taką opcję:

pomyślałem sobie, że może zamiast kupować Skody, BMW-ice i inne takie autka, których jest od zarąbania na ulicach, skołuję sobie furę rodem z GTA: San Andreas. Tamtejszy klimat lat '70 po prostu mnie tak rajcuje, ze nie moge :D :D

otóż myślałem sobie o tym, zeby sobie sprawić taką furę:

lub też coś takiego:

Po prostu w mojej definicji to są prawdziwe samochody. Trzymają klimat i w ogóle mi się bardzo podobają... Ale nawet nie wiem, jak się takie autko nazywa i czy w ogóle jeszcze takie coś można dostać :roll:

I tu je moje zapytanie - ile takie coś może kosztowac (włączając ewentualny import w koszta) + dodatkowo wymiane niektórych podzespołów bo domyślam się, że taka fura pali 100 na 100 :D

Albo np. kupić samą karoserię a do środka wpakować w ogóle co innego. Nie wiem, nie znam się, dlatego może moglibyście coś polecić, laikowi :wink:

- no wiecie, dziecinne marzenia :)

Proszę o odpowiedzi i wyrozumiałość... ale bardziej o wyrozumiałość 8)

z góry dziękuję i pozdrawiam! :D
combinio

15 Cze 2007, 21:57

hmmm.... takie coś to tylko w ameryce mozesz dostać ale to pierwsze to podobne jest do FIATA 125p
Daroo
Początkujący

16 Cze 2007, 01:03

Daroo, sam jesteś jak Fiat 125p... Jak nie umiesz napisać nic mądrego to lepiej nie pisz wcale. :evil:

combinio: Tego posta mogłeś dać w dziale "Zabytkowe" ale tu też pasuje. Jeśli chodzi zaś o grę, to w GTA był taki mały problem, że zrobili wiele replik wielu samochodów, ale nie dostali praw użycia oryginalnych nazw, więc powymyślali swoje.
Znalazłem coś, co wygląda jak ten pierwszy samochodzik, mianowicie Buick GSX z 1970
http://www.musclecars.net/showcardetail.php?c=m&o=3986
choć kojarzy mi się że było jeszcze inne autko, które było też dość podobne... A co do drugiego... hm, kojarzy mi się ale nie mogę znaleźć... Ten model będzie się znajdował w przedziale późnych lat '50 i wczesnych '60. Jak poszukam dokładniej to coś Ci pewnie znajdę.
Żeby dostać samochód w stanie nadającym się do użytku, dobrze utrzymany, trzeba wydać w USA jakieś 25,000$ conajmniej, plus sprowadzenie, które też tanie nie jest. A żeby kupić w stanie jeżdżącym ale do remontu, to tak jakieś 10,000$... plus sprowadzenie, plus nietypowe części sprowadzane z USA na zamówienie... A co do tego spalania, to te małe potworki (zazwyczaj od 5 do 7 litrów pojemności silnika) spalają około 30 litrów na 100 km lekko. :twisted:
DFireCrow

16 Cze 2007, 18:18

Fire Crow, wielkie dzięki za te informacje. Postawiłeś rzecz jasno, za co Ci dziękuję. :D

Reszty doszukam się w interncie.
Jeszcze raz wielkie dzieeeeki za pomoc.

Pozdro!

---------
PS. - ta fura z Twojego obrazka to może nie jest idealnie to samo, ale tez się świetnie nadaje! :twisted:

PS.2 - patrzyłem w necie - i takie fury na autogiełdach chodzą do 10 tys. zł... większa pożyczka = zakup + remont i je gites :D

PS.3 - doszedłem do wniosku, że najbardziej rajcuje mnie Buick RIVIERA, o własnie takie autko mi chodziło :twisted:

PS.4 - a można np. kupić samą karoserię, a resztę wstawić osobno (chodzi mi o części bardziej ergonomiczne) - tak jak robią chłopaki z West Cast Customs w Pimp My Ride na MTV ? :D :D
combinio

18 Cze 2007, 10:00

Przypuszczam że można, ale wtedy karoserię na pewno będziesz musiał ściągnąć ze Stanów. A części powstawiać później do niego to już budowa samochodu od podstaw, coś tak jak zrobili Mustanga z jakimś anty-klasycznym silnikiem w Tokyo Drift.
DFireCrow