Witam mam do wydania 14 tysięcy na rodzinnego Vana. Oglądałem i jeździłem różnymi samochodami. Teraz Finał Scenic czy Xsara.
Z zewnątrz podoba mi się Scenic,natomiast środek ładniejsza i ciekawsza ma Xsara-(wyświetlacz na środku,gałka skrzyni biegów wyżej). Teraz chodzi jeszcze o silnik Xsare -wszyscy mi polecają bezproblemowy 2.0 HDI. A Scenic mechanicy i handlarze mówili ze coś tam cały czas się psuje pompo-wtryskiwaczami i innym cholerstwem. Możecie napisać jakieś wady,zalety tych dwóch aut ?? Albo które byście wybrali. Dziękuje.
Silnik picasso HDI jak i scenica DCI jest na tej samej technologi common rail. W scenicu masz jeszcze DTI który jest na zwykłej pompie wtryskowej.
Co do opinii to silnik DCI 102KM ma jak najbardziej dobre opinie dopiero w nowszym modelu 120KM jest kiepski.
Czy HDI czy DCI musisz lać dobrą rope.
Jeśli Ci się oba samochody podobają to radziłbym kupić tego w lepszym stanie. Oba są dobre choć ja bym był bardziej za Renault.
Pozdrawiam.
Pokazałeś na zdjęciach megane Ta mi się w ogóle nie podoba. W xsarze myślę czy można się przyzwyczaić do tego że prędkościomierz jest zboku, minusem chyba jest to że nie ma obrotomierza Pierwszy raz bede jeździł dieslem i nie wiem jak bez obrotomierz go się kręci
MORPHOZ - kabina, która dostosowuje się do kierowcy i pasażerów Gdy kierowca podchodzi do samochodu, koncepcyjny Renault MORPHOZ uruchamia sekwencję powitalną i pokazuje w ten sposób, że dzięki czujnikom rozpoznaje osobę, która za chwilę zasiądzie za kierownicą. Wystarczy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.