Seat 98 i nowe radio ze standardowymi głośnikami.

26 Lis 2009, 15:28

Przymierzam się już od kilku miesięcy do wymiany radia. Na początku myślałem o kupnie transmitera ale jednak większość osób mi to odradza więc jednak nowe radio na 100% będzie ale pozostaje pytanie. Jako że na samochodach w ogóle się nie znam to okres od 1998 do 2009 wydaje się dość długi (w informatyce i pokrewnych) więc czy nowe radio będzie mi działało w tym autku? Jeśli tak to kolejne moje pytanie, czy każde radio Sony jest warte swojej cenny? Myślę o tym: [link do oferty na Allegro wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł] bo jednak USB będzie dla mnie bardzo ważne.
Los_Emilos
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 15 04 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 2.0 16V 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Lis 2009, 18:22

Witaj kolego, widzę że do wydania masz średnio 300zł a nie myślałeś na jakim JVC??
Ja proponuje Ci np. ten model:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Cena nie jest mała ani nie duża jak na radio.
Ja mam akurat LG LAC6800R i sprawuje mi się bardzo dobrze :grin:
Na Allegro znajdziesz je już w granicy 300zł. A co do Twojego zapytania czy każdy Sony jest wart swojej ceny to powiem Ci że to są dobre radia ale bardzo szybko się niszczą to pierwsze o które pytałeś to już nie będzie "HITEM" to radio było modne ale parę miesięcy temu...
To drugie z wyglądu ładne ale po jakim czasie tak jak i w innych modelach sie guziki powycierają... Wiec zastanów sie dobrze co wybierzesz
VW-NA ZAWSZE!

26 Lis 2009, 19:02

Jak się pytałem znajomych o radia to zawsze padało JVS zatem to chyba o czymś znaczy tyle że są to zazwyczaj drogie radia i dlatego jakoś patrzyłem na linki. To jest chyba twoje jeśli dobrze znalazłem:http://allegro.pl/item829429766_nowe_lg_lac6800r.html i zaletą jest pilot ale jak już wspomniałem bardzo ważny jest dla mnie USB a te 50zł to nie jest dla mnie jakiś straszny majątek (nie żebym był kasiasty ale w wakacje zaoszczędziłem) zatem to z linku od ciebie wygląda bardzo interesująco i chyba je zamówię.
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.
Los_Emilos
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lis 2009, 23:11

JVC są znana marka, no dobrze znalazłes to jest moje. Ale słuchaj nie zamawiaj na allegro moze u siebie w miescie znajdziesz tez za taka kase, lepiej to kupic w sklepie bo wiesz co kupujesz...
VW-NA ZAWSZE!

12 Gru 2009, 19:23

Dzisiaj wymieniłem sobie radio w samochodzie. Wszystko było by ok ale jest jedna rzecz która mi przeszkadza, a mianowicie jak miałem podłączone stare radyjko to bez względu czy kluczyki były w stacyjce czy nie - działało a w nowym niestety muszą być. Ma to swoje dobre strony ale niestety po odłączeniu zasilania (wyjęciu kluczyków) kanały w radiu są kasowane które zapisałem. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane.
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.
Los_Emilos
Początkujący
Awatar użytkownika