Seat Alhambra 1.9 TDI 90KM ROK 98

27 Mar 2011, 19:49

Świecą mi kontrolki od ABS i ręcznego. Czujnik od ręcznego i płynu hamulcowego jest ok. Auto nie posiada ABS-u
Ostatnio edytowany przez antek7, 11 Kwi 2011, 07:59, edytowano w sumie 1 raz
antek7
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

10 Kwi 2011, 21:18

antek7 napisał(a):Świecą mi kontrolki od ABS i ręcznego. Czujnik od ręcznego i płynu hamulcowego jest ok. Auto nie posiada ABS-u

Kiedys w Alhambrze jak ja moj ojciec jeszcze mial, to nam pierw mrygala kontrolka od hamulcow przy jezdzie po dziurach, nie pamietam czy tam jest 1 czy 2 osobne(reczny + ABS) a potem sie juz na stale palila mimo ze hamulce byly sprawne, a wina byl czujnik od hamulca recznego.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

11 Kwi 2011, 08:00

A ABS działa? Może to być m.in. wina małego poziomu płynu hamulcowego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Kwi 2011, 11:16

kontrolki świecą mi jak pamiętam od czasu gdy znajomy zakupił VAG-a 5053 i próbował go na moim aucie. Teraz jak podpinam VAG-a to wyskakuje błąd; internal control module memory checksun error. jak wspominałem wcześniej to auto nie posiada ABS-u.pytałem już elektryka i mówił ze wystarcz przeprogramowac komputer czy to prawda i jaki koszt .Czy można to zrobic VAG-iem 5053 jeśli tak to jak.Proszę o pomoc z góry dziękuje :wink:
antek7
Nowicjusz

30 Kwi 2011, 11:28

Pierścienie zębate przy kołach,czasami wystarczy je tylko dobrze przeczyścić,jeśli rdza je zjadła ,to trzeba wymienić na nowe,inaczej czujnik nie będzie funkcjonował.Tutaj będzie problem elektroniczny innej natury.Nigdy nie pozwól nikomu niczego podpinać.Nie obejdzie się bez specjalistycznego warsztatu,najlepiej ASO VW ,niestety.Koszty?!Mogą być niższe niż w innym warsztacie,bo rozumiesz,oni przyjmą zlecenie,podjadą i tak do ASO VW-gena a ciebie skasują podwójnie,nic nie robiąc samemu,to stare myki! :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Maj 2011, 11:29

PhantomASA1 czytaj uważnie :
antek7 napisał(a):jak wspominałem wcześniej to auto nie posiada ABS-u.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...

04 Maj 2011, 18:39

byłem u elektryka i był to błąd w komputerze, ponieważ był przeprogramowany na funkcje z ABS-em a ABS-su nie posiada. Miałeś racje kolego (Phantom ASA1 :wink:)
antek7
Nowicjusz