Seat Arosa 1.7 SDI

29 Cze 2015, 21:51

Witam
Jest mały problem z tym świetnym autem. Spróbuję opisać wszystkie objawy w punktach:
1. Auto po wymianie żarówki zaczęło szwankować (nie wiem czy ma to związek)
2. Po pewnym czasie zepsuł się immobilizer, który został wyłączony
3. Auto (jeśli) odpala to robi to zawsze niezwykle sprawnie - nawet w zimowe pory.
4. Raz na jakiś czas (ok. tydzień) auto nie chce odpalić. Objawy są takie same jak przy np. zablokowaniu zapłonu przez immobilizer tj. dusi ale nie ma zapłonu
5. na problem nieodpalania auta pomaga wyjście z niego i potrząśnięcie przednią częścią samochodu
5. Ostatnio auto zaczyna gasnąc w czasie jazdy.
6. Auto zbiera ładunek elektrostatyczny (albo moja kurtka jest jakaś agresywna). Czasem po wyjściu z auta kopie mnie dośc mocny prąd - lekko silniejszy niż ten z zapalniczki.

Problem nie do rozwiązania przez wielu mechaników. Gdyż zawsze gdy do nich podjedziemy auto działa idealnie. Komputer nie wykazuje błędów. Mam nadzieję że znajdzie się tutaj jakaś mądra głowa który zna podobny przypadek:))
wikiolo
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Seat Arosa

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda MX-5 ze skrzynią automatyczną
    Po wersji Spring i Summer Edition do polskiej gamy Mazdy MX-5 dołącza model ze skrzynią automatyczną. Mazda MX-5 z dwulitrowym silnikiem MZR jest teraz dostępna również z sześciobiegową skrzynią automatyczną. Posiada ...
    Lexus LC F z napędem na obie osie?
    O tym, że Lexus przygotowuje wyczynową wersję flagowego coupe LC, wiadomo już od półtora roku i w mediach pojawia się coraz więcej danych dotyczących nowego samochodu, a nawet szpiegowskie zdjęcia wykonane podczas ...