Seat Cordoba 1,6 75km

11 Lis 2009, 17:06

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy warto zainteresowac sie tym autem?

Wyglada na zadbany, ale czy cena nie jest podejrzanie niska?
bartek0386h
Początkujący

Miejscowość: Mazury

12 Lis 2009, 17:31

Nie ma napisane, że bezwypadkowy, wiec ja bym uważał.
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

13 Lis 2009, 19:40

tego samochodu juz nie ma w komisie :/

a teraz zeby nie zakładac nowego tematu.

Mazda 323F 1,5 88KM 1997 Cena: 5000 zl

W mojej lokalnej gazecie znalazłem to ogłoszenie.

Zadzwoniłem, odebrala babka sie zaczałem wypytywac o ten samochod, o przebieg, jaki to jest dokladnie model ile im jezdziła itp. To babka nic kompletnie nie wiedziała bo powiedziała ze to auto jej siostry ktora za kika dni wraca. Powiedziała ze najlepiej mam sam przyjechac i obejrzec auto. Troche mnie to dziwi ze kompletnie nic nie wiedziała, nawet nie wiedziała czy sprowadzony czy nie kompletenie nic. Druga sprawa to cena. Jakas kosmiczna, 5 tys to o około 3-4 tys za mało jak na to auto. Co o tym sadzicie?
Warto sie zainteresowac tym?
bartek0386h
Początkujący

Miejscowość: Mazury

13 Lis 2009, 21:13

Byc moze babka rzeczywiście nic nie wie, zamieściła tylko ogłoszenie na prośbę siostry, aby ta mogla zhandlować mazde od razu po powrocie i też srednio orientuje sie w cenach - ale tego nie wiemy.

Jak masz blisko, to zawsze mozesz zajechac ze znajiomym mechanikiem,albo sam i pocykać troche dokladnych fotek z kazdej strony i wrzucic na jakeis forum do wyceny, jesli sam malo sie znasz :) Oczywsicie fotki to nei wsyzstko :)
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

27 Lis 2009, 19:42

Witam wszystkich po długiej nieobecności. Studia dobijają ;( ale cóż zrobić.

Muszę zasięgnąć porady, a gdzie lepiej jak nie u starych znajomych =D do rzeczy.

Mam okazję kupić Seata Cordobę z volkswagenowskim silnikiem 1.4 (benzyna). Samochód jest od takiego jakby znajomego, wiem że nie szarżował samochodem strasznie, i póki co wszystko jest sprawne. Jedyne o co chciałbym się zapytać, to czy 215 000 przebiegu to trochę nie dużo? Miał ktoś do czynienia z takim silniczkiem z podobnym przebiegiem? Nie chciałbym kupić tego auta, teraz wiem że będzie działać, ale czy po przejechaniu kolejnych 10 000km nie rozsypie mi się silnik? Prosiłbym kogoś o radę ;) chociaż taką malutką.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję =D
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

27 Lis 2009, 20:32

Witam.
Miałem do czynienia z tymże silniczkiem ale w rodowitej budzie czyli VW Golf III.
Moc tego z którym miałem do czynienia to 60 koni, niby nie cuda ale samochód dość żwawo zbierał, pali ( bo wujek nadal nim jeździ) 7/100km i twierdzi że gazować się go nie opłaca.
Jest to rok 94.
w ub. roku miał problem z termostatami, zepsuł się jeden a zakupione na przeciągu miesiąca 4 inne termostaty okazywały się wadliwe. Poza tym cóż więcej można rzec, jeździ nie psuje się, jest prostej budowy, zaskakująco dobrze ciągnie na 5 biegu powyżej 100km/h.
Prędkość max to 170km/h i ani metra więcej :D
Przebiegu się nie obawiaj, jak realny to jeszcze z 200 tyś spokojnie zrobi bez żadnych remontów. Grunt by auto było w miarę zadbane.
Tak poza tematem to mój znajomy tymże golfem III z 92r na tym motorze zrobił prawie 600 tyś i dopiero zaczął być słaby i brać olej.
stasiowski121

28 Lis 2009, 14:07

Nie podałeś rocznika a to robi dużą różnice ale bez względu na to 400 tyś to nie problem ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013