Seat cordoba 1.9 tdi 1998r coupe

05 Wrz 2009, 22:57

Witam serdecznie,
Od momentu wymiany rozrzadu w aucie dzieje sie cos nie tak... Odpalam samochód i wszysto jest super(chodzi cicho) kiedy włącze radio, swiatła, nadmuch lub cos innego co pobiera prąd to od razu silnik pracuje inaczej... Jest głosno i tak jakby nie równo chodził, jakby cos w nim klekotało lub tłukło, ale tylko na wolnych obrotach. Po dodaniu gazu problem znika.
Czy bedzie to wina alternatora czy cos nie tak z tą wymiana rozrzadu?? Robił mi to sąsiad który sie ne tym niby zna.
Dzieki za pomoc

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 10:08 ]
Dodam jeszcze ze jak wyłacze wszystko co pobiera prad to auto ponownie działa normalnie. Czy moze byc to wina alternatora? Raz tez wjechałem w kilka kałuz i sie chyba alternator zalał. Zaswieciała mi sie kontrolka od ładowania. W ten sam dzien wymieniałem rozrząd. Na drugi dzien kontrolka sama od siebie przestała swiecic i jezdze do tej pory. Jestem zagranica i nawet jakbym chciał wymienic alternator zeby sprawdzic efekt to wiąza sie z tym koszta. Jezeli ktos jest pewien co w nim siedzi to prosze o pomoc. Musze byc pewny. Dzieki
szynalek170
Nowicjusz

Miejscowość: Lubaczów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
      Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...
      Rimac C_Two - elektryczny supercar
      Rimac C_Two to elektryczny supercar produkowany przez chorwacką firmę Rimac Automobili. Jest to jeden z najbardziej zaawansowanych samochodów na świecie, oferujący niezrównane wrażenia z jazdy i niezwykle wysoką ...