Seat CORDOBA 2000 rok. Co myślicie ?

04 Cze 2009, 18:40

Witam. Od dłuższego czasu szukam jakiegoś fajnego autka do 15 000zł . Od zawsze podobały mi się seaty cordoby coupe. Przeglądając allegro natchnąłem się na taki samochodzik:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

NIestety nie mam możliwości pojechać go oglądnąć. Dopiero w przyszłym tygodniu pojadę go zobaczyć i za pewne kupić. Jeszczę chcę poznać wasze zdanie.
Dzwoniłem do gościa i mówił że aukto sprowadzone z niemiec. NIestety nie ma książki serwisowej , oprócz tego posiada kąplet dokumentów. Pytałem też czy nie był po jakimś wypadku , mówił że nie , lecz ma jedną wadę , żę ma urwaną klamkę od strony kierowcy od wewnątrz. Co sądzicie o tym samochodzie?? Myślę że gościu sprzeda go za 14 000 zł. Pozdrawiam Dawid

[ Dodano: Pią Cze 05, 2009 09:09 ]
Proszę, napiszcie co o nim myślicie ?? A może polecicie mi jakieś inne fajne autko od 12000 do 15000 zł ?? Bardzo proszę... W przyszłym tygodniu muszę coś kupić. Czekam na odp.
Anysiu
Nowicjusz

Miejscowość: Ropczyce

05 Cze 2009, 17:40

Ja mam cordobe, tylko w sedanie. ogolnie to fajny samochodzik. tylko, ze moj jest z polskiego salonu, a ja go kupilem od pierwszego wlasciciela i byl serwisowany w aso. Z ta klamka, to troche problem jest. nie ma zamiennikow, a klamki na szrotach znikaja momentalnie. w aso taka kosztuje cos okolo 200 pln. wiem, ze gdzies jakis typek i odlewa takie klamki ze stali za 40, wiec radze poszukac. Jedno w tym aucie wyprowadza mnie z rownowagi. w zime wystarczy, ze jest 1 stopien mrozu na dworze, a ty juz nie mozesz wejsc do auta (oczywiscie mozna miec ogrzewany garaz i nie ma problemu). Zamki w drzwiach chodza normalnie i klamka sie rusza, ale drzwi niestety ani drgną. Mechanika i zawieszenie jest bez zarzutu.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Cze 2009, 18:04

nie wiem czy z przodu po prawej stronie coś się nie działo w tym aucie widać większa szczeline między lampa a błotnikiem, ma tam tez chyba zbite światło przeciwmgielne
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

06 Cze 2009, 00:13

Będę jechał go oglądał. Na co mam zwrócić szczegulną uwagę??
Anysiu
Nowicjusz

Miejscowość: Ropczyce