Seat Cordoba - Radio się wyłącza

21 Maj 2018, 10:52

Cześć. Przybyłem na forum, ponieważ szukałem rozwiązania problemu w internecie i go nie znalazłem.
Od jakiegoś czasu mam problem z radiem. Radio samo się wyłącza. Czasem po kilku sekundach czasem po paru minutach. Często też w ogóle nie chce się włączyć. Gdy gra nie ma z nim problemów. Dźwięk jest czysty, nie szumi, lecz się po prostu wyłącza. Radio jest fabryczne wbudowane w panel, klimatronik. Co do samego panelu ekran wyświetla wszystko poprawnie jedynie nie pokazuje temperatury(może jest to powiązane albo też da się jakoś naprawić?). Sprawdzałem bezpieczniki i wszystkie wydają się być dobre. Co to pozostałych wad auta (może ma to jakieś powiązanie) to na jałowym biegu nie trzyma obrotów (problem z przepustnicą albo krokowcem - do wyczyszczenia) i drzwi od strony kierowcy mają problem z centralnym (zaskakują raz na kilka razy, a na kluczyk nie reagują wcale).
Jameson
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 11 2016
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Lip 2018, 17:37

Trzeba by było sprawdzić podłączenia kabli czy tam czasem nie ma jakiegoś zwarcia, przepięcia. Radio potrafi się wyłączać jak np. szwankuje końcówka mocy jest problem z masą itp.
To jest oryginalne radio więc myślę że podłączenia są ok i raczej coś się dzieje w samym radyjku lub głośniki były zmieniane i radio przegrzewa się na nich.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy wciąż opłaca się sprowadzać auta z zagranicy?
    Wraz ze spadkiem dostępności i wzrostem cen samochodów, zarówno nowych, jak i używanych, wielu kierowców szuka możliwości sprowadzenia wymarzonego auta z zagranicy. Na drodze do udanego zakupu mogą stanąć ...