Seat cordoba układ hamulcowy...

10 Wrz 2008, 14:19

witam wszystkich . mam mały problem a mianowicie ostatnio zapaliły mi sie dwie kontrolki w samochodzie niestety nie mam instrukcji i nie wiem co one znacza wiem tylko ze sa to kontrolki od układu hamulcowego pierwsza z nich to (Abs) a druga ( ! ) tylko ze abs i wykrzyknik sa w kołeczkach a ten wykrzyknik miga . dodam ze poziom płynu hamulcowego je odpowiedni . czym moze byc przyczyna swiecena owych kontrolek . . . ?? dodam ze autko jest z 2000 r silnik 1.4i
gerards9
Nowicjusz

• 11 Wrz 2008, 12:09

A ABS działa?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2008, 15:14

układ działa prawidłowo tzn tak jak przedtem a koła sie nie zatrzymuja przy gwałtownym hamowaniu wiec mysle ze działa... pedał pulsuje . czy moze miec to zwiazek z odłaczeniem akumlatora na jakies 12 godz ...
    gerards9
    Nowicjusz

11 Wrz 2008, 19:28

Teoretycznie,odłączenie akumulatora nie powinno mieć wpływu na to.Ale skoro świeci ci się kontrolka ABS-u to oznacza to,że układ jest niesprawny,aczkolwiek jest to sprzeczne z tym co piszesz.Sprubuj odłączyć przewód ze zbiorniczka z płynem hamulcowym i przyłóż go do masy.Zobaczysz,czy zaświeci się inna kontrolka czy ten wykrzyknik przestanie pulsować i zaświeci się na stałe.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
      Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...