Seat Cordoba Vario - Czy to dobry samochód?

23 Mar 2018, 16:23

Witajcie,

Myśląc o kolejnym samochodzie przyszła mi na myśl właśnie taka Cordoba Vario w silniku 1,6 75 KM. Oczywiście z LPG.

Widzę że cenowo te samochody są dosyć atrakcyjne. Wnętrze jest całkiem nowoczesne i przyjemne. Z zewnątrz wydaje mi się, że te samochody jakoś specjalnie nie gniją? Bo co oglądam ogłoszenia, to progi i nadkola w całkiem dobrym stanie.

Jak to jest z tym Vario, czy to dobra alternatywa dla chociażby Astry G? :)
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

24 Mar 2018, 00:51

Jeżeli nie masz wiecej wymagań od auta a żeby tylko woziło 4 litery to seaty z tych lat to dobry wybór, stare konstrukcje i rozwiązania technologiczne, nic raczej nie może zaskoczyć i części tanie w razie czego. Co do karoserii to na poziomie VW czyli zgnilak to to nie jest ale i też nie jakiś wytrzymały, prosta zasada jak dbasz tak masz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Mar 2018, 21:55

To super, dzięki za info. A ile można dać za taki egzemplarz z rocznika 2000 z LPG i tam powiedzmy no bez klimy ale jakieś wyposażenie lepsze (nie golas) w ładnym stanie z alufelgami? Tak 3,5 tys?
Ronal123
Początkujący

25 Mar 2018, 22:02

ceny są zalezne od stanu, tu nikt nie patrzy za bardzo na wersję wyposazenia bo nie jest to auto od którego można wymagać niewiadomo czego. Kupiwać auto bez klimy? napewno nie będziesz tego żałował? Nikt Ci nie sprzeda auta w dobtym stanie za marne grosze, no chyba że ma nóż na gardle ale to się nie zdarza codziennie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Mar 2018, 14:22

Ciężko te samochody spotkać z klimą nawet za 5 tys. Najczęściej tego niestety nie mają. Więc uznałem że to nie priorytet. Bardziej stan techniczny - blacharski. Przedział cenowy faktycznie jest różny. No nic, będę coś szukać. Myślę że do takiej kwoty mniej więcej 4 tys. To jest bardzo dobra opcja z takich większych nieco samochodów. :)

Oczywiście myślę o egzemplarzach z rocznika tak 2000 maksymalnie z LPG w których będzie coś do zrobienia oczywiście nie żyjemy w bajce. Jak ktoś chce auto 18 letnie w super stanie to i 5 tys. nie starczy. :D
Ronal123
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójkołowe pojazdy elektryczne Toyota "i-ROAD"
    Wiele mówi się dziś o nowych koncepcjach organizacji transportu miejskiego, inteligentnych miastach, oraz innowacjach mających zrewolucjonizować komunikację w dużych aglomeracjach. Konkretne przykłady takich zmian ...