Seat Cordoba Vario - problem z pedałem przyspieszenia

09 Lis 2010, 17:04

Od dwóch miesięcy mam problem z pedałem przyspieszenia. Auto było sprawdzone u mechanika na komputerze, który wykazywał błędy regulatora pedału gazu oraz błędy przepustnicy. Powyższe elementy zostały wymienione ( niestety ze względu na koszty - na używane) i auto nadal było nie sprawne, choć czasami w trakcie kasowania błędów gaz się pojawiał. Drugi mechanik stwierdził, że wszystkie elementy są sprawne, a przyczyną jest uszkodzenie sterownika. Trzeci mechanik-elektryk przeczyścił sterownik i autko dostało gazu na dwa dni, po czym ponownie zapaliła się lampka EPC i do domu wracałem 20km/godz. Do tego wszystkiego, po drugim mechaniku doszła awaria panelu sterowania radiem i klimatyzacją. W trakcie jazdy panel ten sam się włącza i wyłącza.
Jestem strażakiem i jak się gasi pożary i udziela pierwszej pomocy to wiem, ale z samochodem szukam pomocy u innych.
bigfireman
bigfireman
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

9 rzeczy, które musisz wiedzieć o nitro N2O
    Ludzie nieustannie czegoś poszukują – astrofizycy życia w kosmosie, biolodzy recepty na długowieczność, a tunerzy sposobów na wyciśnięcie jak największej mocy z silników. Ci ostatni mają najłatwiejsze ...
    Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...