Seat Cupra Ateca czy opłaca się kupić wersję limited edition?

16 Sty 2020, 22:09

WItam,
Od razu mówię,że jestem totalnym laikiem w temacie motoryzacji.
Zamierzam kupić Cupre Atece 2.0 TSI 4 DRIVE DSG-7 5d i stąd moje pytanie;Czym różni się podstawowa wersja od limited edition i czy opłaca się dopłacić? Z góry dzięki za odpowiedzi :ok:
BlackSandwich
Obserwowany

17 Sty 2020, 10:56

Różnice w wersjach najczęściej dotyczą pakietu stylistycznego który dodatkowo jest oznaczony emblematami że jest to wersja limitowana. Taka wersja posiada najczęściej dużo bogatsze wyposażenie inny lakier niedostępny w wersjach zwykłych tak samo jest z alufelgami czy np. silnikiem który posiada większą moc.

Najlepiej samemu porównać sobie takie różnice biorąc katalogi obu aut do ręki w których znajdziesz pakiety pełnego wyposażenia jakie posiada dajny model.

To czy się opłaca do niej dopłacić? To już zależy od Ciebie czy to co oferuje taki pakiet będzie Tobie niezbędne i czy jest tyle warte jeżeli chodzi o twoją kieszeń :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...