Seat czy Opel ? A może coś innego ?

12 Lip 2015, 00:02

Witam. Mam w planach kupno pierwszego auta i chcę żeby było ono zagazowane i oszczędne, gdyż lubię jeździć tanim kosztem :) Do wydania mam jakieś 4500 i chciałbym się zmieścić też z opłatami, gdyż pierwsze ubezpieczenie tylko na mnie, więc też coś będzie kosztować :/ Jestem z podkarpacia, autko by głównie służyło do: podjechania gdzieś, jakieś zakupy, może w miasto czasem. Jestem ze wsi, więc głównie autem tu bym się poruszał. Silnik 1.6 LPG od 75 do 100 +/- KM. Myślałem nad jakimś Oplem Vectrą B, Astrą F albo Seatem Cordobą, Toledo. Sedan/Hatchback albo całkiem coś innego. No i właśnie nie moge się zdecydować bo każdy znajomy gada co innego; tu Ople złe bo elektronika i to tamto, tu Seaty coś ch****y tył mają. Już sam nie wiem. Dorzuci ktoś doświadczony swoje 5 groszy :) ? Pozdrawiam serdecznie Piotrek :P
piter1925
Obserwowany

Auto: Nie mam

12 Lip 2015, 05:50

4500zł masz na wszystko więc samo auto około 3000zł. Co do OC to jak masz możliwość to rejestruj na kogoś kto ma zniżki bo samo OC wyniesie Cię połowe wartości samochodu..

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - długi przegląd i OC.
[link do oferty na Olx wygasł] - wizualnie do poprawek.
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz.
[link do oferty na Olx wygasł] - lakier do polerki i będzie git.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2015, 12:37

Jeszcze poczekam, może będą jakieś lepsze oferty Daewoo albo Opla. Na Seaty też poczekam. Ale jak narazie dzięki za propozycje ;) Gustuje w 4/5 drzwi, gdyż czasem by się na imprezy jeździło :D Czyli z twojej listy tylko nr 2 i 3 ale dzięki za odpowiedź ;)
piter1925
Obserwowany

Auto: Nie mam