Seat Exeo vs mondeo mk4 lpg

23 Lut 2015, 20:24

dzida napisał(a):i tak powinno być, bo niektórzy jak widać traktują swój gust jako fachowy argument nie dodając nic kompletnie z rzeczywistych argumentów eksploatacyjnych...

Ale jak widać Magda93 i Michał80 uważają inaczej :mrgreen:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lut 2015, 20:56

dzida napisał(a):Wygląd zdecydowanie na plus dla exeo . Mondeo jak pospolity kredens , w środku to samo .

No muszę przyznać, że gustu nie zazdroszczę :lol:
Magda93 napisał(a):Dzida a może nie każdy klepie biedę i awaryjnosć oraz koszta utrzymania są dla niego drugo a nawet trzecio planowe

Masz rację, przecież połowa polski jeździ vw :D
Magda93 napisał(a):choćby rzeczywiście były solidne (ale tak nie jest)

Coraz ciekawiej :lol: Jakieś argumenty?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

23 Lut 2015, 21:22

dzida napisał(a):Wygląd zdecydowanie na plus dla exeo . Mondeo jak pospolity kredens , w środku to samo .

No muszę przyznać, że gustu nie zazdroszczę :lol:

A może mk4 to nie jest pospolity kredens? Zbij mnie z tropu.
j0zek

23 Lut 2015, 21:41

yyyy czego przypisujecie mi wypowiedź Magdy? :evil:
j0zek napisał(a):A może mk4 to nie jest pospolity kredens?

co ma wygląd do doradzania? :?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

23 Lut 2015, 21:43

j0zek napisał(a):A może mk4 to nie jest pospolity kredens? Zbij mnie z tropu.

W mojej subiektywnej opinii (nie jako posiadacza), to nie. Mimo, że jest na rynku 8 lat nadal wygląda bardzo świeżo. Auto mimo tego, że klasa średnia, prezentuje się całkiem elegancko. Ogólnie to jeśli by miał logo audi na masce i tak wyglądał to by był wychwalany pod niebiosa za wygląd. Taka prawda. Cebulska prawda. A porównywanie wyglądem do exeo, które z zewnątrz jak dla mnie wygląda okropnie i odpychająco, nie mówiąc o wyglądzie w środku. Bo błagam, o gustach się nie dyskutuje, ale nie jestem w stanie zrozumieć jak exeo może się podobać w środku bardziej od mondeo. Ja musiałbym upaść z baaardzo wysoka, żeby tak twierdzić

@Dzida Przepraszam, przez przypadek :lol:
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

23 Lut 2015, 21:45

Panowie i Panie - fakty, fakty, fakty (byle nie z TVN), a nie gusta :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...

23 Lut 2015, 22:27

tomek70 napisał(a):W mojej subiektywnej opinii (nie jako posiadacza), to nie. Mimo, że jest na rynku 8 lat nadal wygląda bardzo świeżo. Auto mimo tego, że klasa średnia, prezentuje się całkiem elegancko. Ogólnie to jeśli by miał logo audi na masce i tak wyglądał to by był wychwalany pod niebiosa za wygląd. Taka prawda. Cebulska prawda. A porównywanie wyglądem do exeo, które z zewnątrz jak dla mnie wygląda okropnie i odpychająco, nie mówiąc o wyglądzie w środku. Bo błagam, o gustach się nie dyskutuje, ale nie jestem w stanie zrozumieć jak exeo może się podobać w środku bardziej od mondeo. Ja musiałbym upaść z baaardzo wysoka, żeby tak twierdzi

Nie zrozum mnie źle.. :
Mi również podoba się MKIV, przede wszystkim jego przestronność wnętrzu, sam nawet niedawno planowałem go kupić.
I teraz jeśli chodzi o interpretację opinii o kredensie to piszę, nie istotne czy ma znaczek Ford, Citroen, BMW, Porsche..
Chodzi o ilość jeżdżących po ulicy, co chwilę widać Mondeo, flota jeździ Mondeo (wiadomo nie tylko floty mają Mondeo, są też Skody itp.) Tak więc auto jest mega popularne, wiele ludzi nimi jeździ. Oczywiście to, że popularne i wszyscy nim jeżdżą nie oznacza, że jest gorsze, złe czy jakieś tam, po prostu ja raczej należę do ludzi, którzy wolą jeździć czymś rzadszym (ale oczywiście nie kosztem awaryjności) niż populusem.

PS. Aż strach się bać jakie będę miał rozkminy za 2-3 lata jak prawdopodobnie będę zamieniał auto na Audi A8 D3 :P
j0zek