REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ciężko mi w to uwierzyć bo na codzień zaopatrzam się w ASO i części są w max 3 dni i w karierze nie spotkałem się że czegoś nie było na stanach z dopiskiem nie wiadomo kiedy będzie.galakty napisał(a):Widzisz, a mój poprzedni mechanik czekał na jakąś część do X3 z 3.0 diesla (nie pamiętam dokładnie, coś ze skrzynią/napędem) 2-3 tygodnie i cena zwaliła z kosmosu.
opowiadałeś nie raz, to właśnie jest przykład, gość jeździ nic z tym nie robi a jak robi to nie wiadomo co i u kogo.galakty napisał(a):Odnośnie BMW, mój kolega co kupił 2 lata temu E90 w dieslu bo tak się najarał ostatnio przyznał się, że ma dość tego szrotu
Kao napisał(a):ciężko mi w to uwierzyć
Kao napisał(a):Widzisz 2 podstawowe rzeczy które są najczęściej olewane a przysparzają problemów.
Kao napisał(a):opowiadałeś nie raz, to właśnie jest przykład, gość jeździ nic z tym nie robi a jak robi to nie wiadomo co i u kogo.
W bmw podstawa jest aku, po 1 dużo ludzi na aku oszczędza I kupuje najtańszy zamiast dedykowany, ostatnio też mnie to spotkało w mojej 6tce i odrazu wypluło 35 błędów a wystarczyło że raz padł. Po 2 ludzie olewają sprawę, auto odpala znaczy że aku dobry a to że same wycieraczki się włączą czy poduszki świecą czy inny czek to szukają przyczyny gdzie indziej. Kolejna sprawą która potrafi robić takie cyrki to klema pirotechniczną, aku słaby więc klema się psuje a później sypie rożnymi błędami bo napięcie jest za słabe na moduły, wielu olewa bo drogą sprawa a przecież auto odpala i jeździ a wystarczy dać komuś kumatemu kto zrobi z tym porządek raz na zawsze a koszt 3 stówki
Kao napisał(a):Teraz mam na placu 2 nowe clio bo przody pokradli i jak zacząłem szukać gratów to zrozumiałem dlaczego. Po 1 stanów brak os miesięcy, nie da się tych części kupić a po 2 jak by było to za 2 lampy, maskę i zderzak 8 tyś EURO
jak chcesz to wrzucę Ci jutro filmik z diagnostyki, jedyny błąd jaki zobaczysz to czujnik AUC czyli "brzydkich zapachów"szybki napisał(a):Kao Ty piszesz o równoległej rzeczywistości. Mówisz o 35błędach bo tylko aku potem następne błędy bo tylko coś tam.
właśnie o tym mowilem, wzięcie całej marki wrzucenie do jednego wora bez rozdzielania na trupy czy modele/silniki mniej udane. Czemu tak nie robisz z innimi markami, przecież tak można z każdym.szybki napisał(a):Prawda jest taka że ciągle w tych autach jest coś. Pomijasz kwestię chociażby wadliwych kół pasowych, skrzyń biegów, konwerterów w ZF, brania oleju w nawet prostych silnikach, zjeba..ych rozrządach, vanosach, panewkach (tylko nie pisz że temat jest Ci nie znanay ) podnośników szyb, modułów świec żarowych, zwalonych pomp wody i czujników wokół nich.
Kao napisał(a):właśnie o tym mowilem, wzięcie całej marki wrzucenie do jednego wora bez rozdzielania na trupy czy modele/silniki mniej udane
Kao napisał(a):Czemu tak nie robisz z innimi markami, przecież tak można z każdym.
a jest inaczej? Pracuje że wszystkim co możliwe.szybki napisał(a):Kao musisz się otworzyć na inne marki bo dostępność klamki to nie wszystko