Seat Ibiza 1,2- hamulec

22 Lis 2010, 14:45

mam problem z jechaniem samochodu zanim się rozgrzeje pedał hamulca jest wyżej niż zawsze i samochód nie chce się toczyć gdy puszczam gaz on staje, lecz problem ustaje gdy samochód się rozgrzewa ( po jakimś 1km) czy ktoś zna przyczynę :cry:
mam problem z hamulcem, zanim mi się rozgrzeje samochód nie chce jechać i pedał hamulca jest wysoko
alek85
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

22 Lis 2010, 16:11

.Po postoju odpal auto i przejedz kilometr, zobacz które koło zaczyna się mocno nagrzewać dotknij felg jak najbliżej śrub od koła i zobacz różnicę w ich temperaturze.Jak ustalisz które tosprawdzić zaciski hamulcowe z przodu lub szczęki z tyłu i samo regulatory ręcznego czy nie są zapieczone,czy mają dobre osłony, drożność przewodów elastycznych-wężyków, linki ręcznego, oraz czy układ nie jest zapowietrzony.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Top 10 najbardziej cenionych rajdów off road
    Witaj w ekscytującej arenie wyścigów off-road, gdzie każda sekunda jest walką z nieprzewidywalnymi elementami przyrody, a każdy skręt kierownicy to decyzja o triumfie lub porażce. W tym świecie, gdzie grunt pod kołami ...