Witam.
Kupiłem właśnie taka Ibize, i drugiego dnia zauważyłem, ze swieci mi się kontrolka diagnostyki silnika. Nie jestem pewien czy mi sie świeciła jak kupowałem samochód, ale wydaje mi się, ze nie. Samochód działa normalnie i nie czuć, żeby coś złego się z nim działo.
Wie ktoś jakie mogą być tego przyczyny? I czy jest to poważne?
EDIT: Nie wiem czy to możliwe, ale 'bagnet' (miernik poziomu oleju) był niedociśnięty. Docisnąłem go do końca i lampka zgasła :think: Czy to mógł być powód?
No bardzo dziwne. Wątpię żeby bagnet miał wpływ na to no chyba że jakiś czujnik w odmie. Najprościej to wyciągnij bagnet jak wcześniej i zobaczysz czy się zaświeci kontrolka.
Kiedy odma jest zapchana to wyrzuci bagnet .
Sprawdż jak kolega pisze ,a jeśli drugi raz się powtórzy to coś nie tak z odmą.
Mogła się zaświęcić kontrolka silnika jak jest bagnet wyciągnięty.
Heh. Dziwna sprawa. Zrobiłem tak jak pisaliście, lampka się nie świeciła. Docisnąłem wiec bagnet z powrotem. Dzisiaj rano odpalam samochód, a lampka się znów świeci Pomysły? ;]
Proponuję odłączyć na moment klemę od akumulatora (minusową żeby nie zrobić zwarcia) odczekać około 3-4 min podłączyć ponownie i sprawdzić czy taka operacja przyniosła poprawę.
Pozdrawiam
iroc
Cześć mam ibize 2003
od dwóch lat tak raz w miesiącu się zapalała ta kątrolka
ale po 3,4 dniach gasła do puki nie zapaliła się z nią kontrolka EPC
teraz skończę u elektryka a uto gaśnie
więc kolego jakieś 2 lata się nie martw pozdro
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Cyfrowa asystentka o imieniu Alexa dla Lexusa i Toyoty Samochody marek Toyota i Lexus zyskają możliwość sterowania głosem dzięki wykorzystaniu cyfrowej asystentki o imieniu Alexa, opracowanej przez Amazon – tak postanowił japoński koncern, do którego należą obie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.