Seat Ibiza 1.4 mpi spadają obroty i auto gasnie

18 Lis 2018, 18:52

Witam. Nie wiem co z Moim autkiem się dzieje. Mam setata Ibize 1.4 mpi 2004 i podczas jazdy gasnie mi samochód. Przykładowo gdy odpale samochód chwilę jest uruchomiony i spadają obroty i gasnie. Drugi przykład podczas jazdy gdy auto mam na sprzegle lub na luzie przy małej prędkosci, spadają obroty i auto gasnie. Dodatkowo pali mi się dioda "EPC". Czasami auto nie ma mocy i właśnie przy błędzie EPC pali się lampka z kontrolą trakcji. Może ktoś pomóc?
R3niek
Obserwowany

18 Lis 2018, 19:01

Jak gaśnie to do sprawdzenia wszystko związane z zapłonem, przepływomierz, przepustnica, krokowy, świece, kable zapłonowe, cewka itp itd. Za dużo rzeczy by coś stwierdzić, musisz od czegoś zacząć albo dać to mechanikowi.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Lis 2018, 21:17

Nie chce się mądrować ale sprawdz jak kolega wyżej mówi, ja obstawiam świece I przewody. :)
Matrix
Nowicjusz

19 Lis 2018, 19:17

Podłączajac auto pod komputer pogazuje błąd EGR zawór (4 błędy z nim związane).
R3niek
Obserwowany

02 Sty 2019, 09:04

Jak gaśnie to do sprawdzenia wszystko związane z zapłonem, przepływomierz, przepustnica, krokowy, świece, kable zapłonowe, cewka itp itd. Za dużo rzeczy by coś stwierdzić, musisz od czegoś zacząć albo dać to mechanikowi.

Wszystko co wyżej wymienione jest ważne, ale zacznij od banalnych rzeczy jak sprawdzenie rur dolotu, u mnie były na tyle "dziurawe", że auto gasło, obroty falowały. Wymiana na nowe załatwiła sprawę.
comin
Obserwowany

02 Sty 2019, 10:23

A jakie konkretnie błędy pokazał komputer?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kopiowanie samochodów
    Policyjne źródła donoszą,że w ostatnim czasie bardzo wzrosła ilość kradzionych samochodów.A właściwie nie kradzionych,ale kopiowanych.Polega to na tym,że kradzione sa dokumenty samochodu i na ich podstawie jest ...