Seat Ibiza 1,4 ogromny problem

30 Lis 2013, 19:42

Witam otóz mam taki problem. Auto Seat Ibiza 1.4 +lpg , może zacznę od tego miesiac temu rozwalil mi sie katalizator ale do tej pory bylo ok i nie wiem czy to moze byc zwiazane . Ostatnim czasem jechalem siebie na istalacji lpg az nagle sie skonczyla zajechalem na stacje lotos i zatankowalem do tej pory bylo ok az od dwoch dni mam poblem po przejechaniu 300 metrów mój seacik nagle gasnie i jest bardzo duzy problem by go wogóle odpalić jak już odpali to ciężko jest by załapał obroty jak powinien jak już by sie wydawało ,że jest okej to jade sobie myk i znowu to samo ... na postoju odpale autko i sobie elegancko chodzi równo jesli znow rusze w dalsza trase problem up . POMÓŻCIE ktoś prosze .
szolcuss
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • 01 Gru 2013, 04:27

Problem występuje
    szolcuss napisał(a):po przejechaniu 300 metrów mój seacik nagle gasnie i jest bardzo duzy problem by go wogóle odpalić jak już odpali to ciężko jest by załapał obroty jak powinien jak już by sie wydawało ,że jest okej to jade sobie myk i znowu to samo ... na postoju odpale autko i sobie elegancko chodzi równo jesli znow rusze w dalsza trase problem up . POMÓŻCIE ktoś prosze .

Na gazie i na benzynie jest identycznie??? Jaka tam jest instalacja gazowa??? JEŚLI PROBLEM WYSTĘPUJE TYLKO PRZY JEŹDZIE NA GAZIE TO - Zacznij od wizyty u dobrego gazownika. Niech Ci sprawdzi całą instalacje (dokładnie) i wyreguluje gaz. Jeśli nie to i tak polecam taką wizytę, nie będzie droga, a przegląd instalacji raz na jakiś czas nie zaszkodzi :ok:. JEŚLI PROBLEM WYSTĘPUJE PRZY JEŹDZIE NA BENZYNIE I PRZY JEŹDZIE NA GAZIE - ODCZYTAJ BŁĘDY Z KOMPA. Jeśli po tym wszystkim nadal problem się nie rozwiąże to wróć na forum.

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

01 Gru 2013, 12:51

dzieje sie na tym i na tym . no mam zamair ale chce sie dowiedziec moze ktos cos wie w takim temacie . zazwyczaj gasnie tylko jak dojezdzam do skrzyzowania czy swiatel to awarie podejrzewam o silnik krokowy lecz nie wiem czemu ato wogole mocy nie ma .
    szolcuss
    Nowicjusz

01 Gru 2013, 15:21

otóz otwarlem obudowe filtru powietrza bylo tam coś mazdziastego . sciaglem obudowe i jest taka rurka gumowa idaca gdzies z dolu siklnika do obudowy filtru , i w niej rowniez mam pełno takiego czegos
    szolcuss
    Nowicjusz

05 Gru 2013, 16:47

szolcuss napisał(a):no mam zamair ale chce sie dowiedziec moze ktos cos wie w takim temacie .

Proszę Cię bardzo, ja wiem. Ale przyczyn takiego zachowania może być 150000. Nie chcę mi się pisać artykułu na 15 stron. Sprawdź błędy. Jak nic nie wypluje to na bank ktoś Ci pomoże, a jeśli tak to oszczędzisz czasu Nam i sobie. Odezwij się po diagnostyce.

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

08 Sty 2014, 09:45

Dokładnie,póki co na diagnostyke sprawdzić kody błędu i wtedy zobaczysz co wskazał komputer,bez tego ani rusz. Bo jeżeli problem dotyczyłby tylko gazu to sprawa prosta- do regulacji u gazownika.
    Dabtuner
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
      SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...