Seat Ibiza 1995 rok 1,4 benzyna

18 Gru 2006, 16:46

Mam Problem mianowicie w trakcie jazdy samochod srasznei szarpie nei mozna nim jezdzic, i traci sile, jakby mocy mu w tym momencie zabraklo, dodatkowo po tym szarpaniu jezeli stane mam problemy z jego odpaleniem po prostu nie chce czasami musze z 15 min go krecic i na biegu przeskakiwac aby zapalil co mze byc?? co orbic??
franzmauler
Nowicjusz

• 18 Gru 2006, 18:50

może być to związane z ciśnieniem paliwa w układzie
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

19 Gru 2006, 00:36

Moze byc filtr do wymiany??
    franzmauler
    Nowicjusz

19 Gru 2006, 01:04

Możesz mieć zapchany częściowo filtr paliwa i przez to takie skutki proponuje to sprawdzić, miałem kiedyś podobny objaw w Ibizie z silnikiem 1.2 System Porsche jak się okazało zatankowałem jakieś trefne paliwo ;/ które miało galaretowatą substancje w sobie bez czyszczenia i zdejmowania zbiornika paliwa się niestety nie obeszło, ale po tym autko śmigało ;)
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

29 Gru 2006, 18:29

mam seata tez ibize tylkoz 94 roku.przuczyn moze byc wiele ale tak krotko:
    1 mogla pasc swieca
    2 kable zaplonowe maj przebicie
    3 polecalbym ci sprawdzic cisnienie na cylindrach mozesz niec uszkodzona glowice i ci bedzie uciekac cisnienie i sie auto nie uciagnie i bedzie przerywac
    4zasywiony bak zatankowales wode-to czesto sie zdaza ostatnio
    slawny
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo 1600 Spider "Duetto", 1966 rok
      1600 Spider "Duetto" zadebiutował w 1966 roku, prezentując się w oryginalnym i niekonwencjonalnym wzornictwie - dzieł Pininfarina - który wyraźnie odróżniał się od innych wersji z gamy Giulii, dzięki niskiemu ...
      Czy używane opony są bezpiecznym wyborem?
      Zakup nowych opon to wydatek, który każdy kierowca powinien traktować w kategorii inwestycji – opony są jedynym elementem łączącym auto z jezdnią. To od ich jakości i sprawności zależą nie tylko osiągi samochodu ...