Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sirpawel napisał(a):witam,
chodzi mi o to żeby był oszczędny także 1.9tdi wypada już gorzej pod tym względem i odpada
sirpawel napisał(a):witam,
czy może mi ktoś poradzić który silnik 1.4tdi czy 1.9sdi byłby lepszy do Ibizy rocznikowo ok 2004?
w spalaniu wychodzą podobnie ale ciekawi mnie jak jest z awaryjnością, dynamiką i innymi sprawami użytkowymi
chodzi mi o to żeby był oszczędny także 1.9tdi wypada już gorzej pod tym względem i odpada
sirpawel napisał(a):opisany przez Ciebie stosunek przyspieszenia do spalania jest dosć przekonywujący, ja patrzyłem na opinie na autocentrum i tam podali spalanie i z tego wynikało że 1.9tdi w mieście wypada już dużo gorzej , stąd pisałem że mniej ekonomiczny
spalanie miasto / trasa (dane jakie znalazłem)
1.4tdi 5,8 / 4,3
1.9sdi 5,5/4,2
1.9tdi (101KM) 6,8/4,2
tym się sugerowałem a że większośc będą dojazdy do pracy bo mieszkam 35km od Wrocławia, czyli trochę trasy a raczej dłużej po mieście,
czyli uwazacie że dane przezemnie przytoczone są zawyżone dla 1.9tdi?
sirpawel napisał(a):
to Leon 1.9tdi ma inny silnik niż Ibiza 1.9tdi? dziwna sprawa, ale ja się tam nie znam na polityce firm samochodowych
Baza z danymi technicznymi samochodów marki SEAT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne SEAT