30 Sty 2011, 16:45
Witam.mam parę pytań i pomyślałem się chociaż niektóre pytania mogą się wydać głupie to napisze:1.czy jeśli kupi się samochód nie koniecznie tak jak w temacie tylko poprostu samochód zarejestrowany na b1 i na 2osoby,i 545kg masa własna i są siedzenia z tylu bo były zawsze czyli są ujęte w tej masie 545kg to czy przy przerejestrowaniu można wpisać że na 5osób i ta sama masę?2.czy jeśli tak by się nie dało to wpisać 5osób i masę np.549 czy 550kg?3.jeśli tak to jakie dokumenty by były potrzebne do zarejestrowania auta na 5osobowe i masę ta sama lub trochę większą? 4.czy jeśli kupię auto i w ciągu 30dni trzeba przerejestrowac czy można tylko wypowiedzieć umowę z ubezpieczalnia i dopiero jak będę miał prawko b1 (a będę miał od kupna za jakiś 30dni do 50 od kupna) dopiero zarejestować czyli po upłynięciu tych 30dni to czy jest jakąś kara a wiem o tym że w ubezpieczeniu oc musi być ciągłość to po tych 2miesiącach od wyrejestrowania by się zarejestowało na mnie i powiedzmy mamę i by się zapłaciło za te 2miesiące nie ciągłości oc to było by ok? 5.czy lepiej np.napisać w umowie k/s że się auto kupiło np te dwa miesiące później i wtedy w ciągu 30dni przerejerstrowac na mnie posiadającego już b1 i mamę która posiada normalne b.? Proszę o odpowiedź na moje pytania bo naprawdę nie wiem co zrobić.czekam i Pozdrawiam