SEAT Ibiza 3 2002 rocznik brak zasilania szyb

27 Lis 2018, 13:17

Witam.
Mam mały problem, a jest on związany z szybami elektrycznymi w moim samochodzie.
Na drzwiach mam pilot do szyb przednich oraz centralny zamek, przyciski te są podświetlane diodami i te diody cały czas mrugają tak tak jakby nie miały stałego dopływu prądu oraz szyby i centralny zamek działają po wielokrotnym naciskaniu danego przycisku....
W prawych drzwiach znów przycisk od szyby prawej świeci cały czas i chodzi bez problemu.
Próbowałem już czyścić styki między kabina samochodu a drzwiami lecz to nic nie dało...
Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze sprayu do styków, tylko czy to coś pomoże?
Poradzcie coś :( :( :(
SajmonMowi
Nowicjusz

27 Lis 2018, 13:30

może być tak że cały pilot sterujący jest uszkodzony, dobrze by było jakbyś miał drugi na podmiankę
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2018, 13:32

Na początku od jakichś podstawowych rzeczy chciałbym zacząć.
SajmonMowi
Nowicjusz

27 Lis 2018, 13:36

Ale to podstawa :ok: To jest główny pilot sterujący, jeżeli nie będzie z nim kontaktu to inne szyby nie będą działać swoimi oddzielnymi przyciskami, możesz go wymontować i rozebrać przeczyścić, może to coś pomoże, spokojnie możesz rozbierać, nic nie popsujesz, nie ma tam nic skompikowanego. Przeczyść kostkę która do niego dochodzi i jego gniazdo w pierwszej kolejności
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Lis 2018, 13:39

Chyba mnie nie zrozumiałeś, szyby swoimi przyciskami działają, nie działa tylko szyba kierowcy która swój przycisk ma wraz i przyskami od innych szyb.
SajmonMowi
Nowicjusz

27 Lis 2018, 13:44

SajmonMowi napisał(a):szyby i centralny zamek działają po wielokrotnym naciskaniu danego przycisku....
napisałeś w liczbie mnogiej.

Podejrzewam że pilot już wysłużony i czas na jego wymianę
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

27 Lis 2018, 13:51

W takim razie w którym miejscu on dokładnie się znajduje?
SajmonMowi
Nowicjusz

27 Lis 2018, 13:56

Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Lis 2018, 14:03

Jeśli dobrze myślę to w takim razie to nie jest od panelu sterowania, dlatego że ja mam panel sterowania od szyb przednich w tym miejscu na uchwycie, a przyciski od zamka mam wyżej, w całkiem innym miejscu, więc oba panele byłyby zepsute? No chyba że jeden z drugim jest w jakiś sposób powiązany.
SajmonMowi
Nowicjusz