Seat ibiza 95', 1,4 silnik 44kw/60km nr ABD - BRAK MOCY

09 Lis 2006, 23:17

Witam wszystkich i proszę o pomoc . Może ktoś miał taki problem . Zatankowałem paliwo na bp i samochód zwariował. Po odkręceniu przewodu doprowadzającego paliwo do wtryskiwacza i wypompowaniu paliwa stwierdziłem iż w naczyniu znalazło się około 300 ml. cieczy koloru brązowego w konsystencji zbliżonej do oleju silnikowego . Wymieniłem filtr paliwa na nowy. Samochód na benzynie ciężko odpala , jak odpali to chodzi bardzo nierówno a w momencie gdy chcę jechać od pierwszego biegu do ostatniego szarpie że mało nie wyskoczy spod maski . Byłem u mechanika który podłączył samochód pod komputer skasował 70 zł i kazał mi wymienić przewody wyskoiego napięcia , kopułkę i czujnik czteropinowy odpowiadający za ssanie (chyba) i świece zapłonowe. Tak właśnie zrobiłem przy okazji wyczyściłem wtryskiwacz bo myślałem, że może się zapchał przez to lipne paliwo. Nadal jest to samo Podczas pracy silnika jak zdejmuję przewody z kopułki nie widzę prawie zmiany w pracy silnika,(czy możliwe jest żeby nowe świece zawiodły ), byłem również sprawdzić stan akumulatora i wiem że nadaje się do wymiany. To tyle może ktoś ma jakiś pomysł jak uzdrowić mojego szerszenia bo ja już nie mam pojęcia jak mogę mu pomóc a i cierpliwość mi się kończy. pozdrawiam Paweł.
pawcio7505
Nowicjusz

• 09 Lis 2006, 23:44

hmm.... i po co było tyle wymieniać :?: d... nie diagnosta.u mnie za 10 zł więcej miałbyś jeszcze próbę drogową z kompem.
    problem wydaje mi się że jest po stronie układu zapłonowego.
    lepiej poszukaj leprzego mechaniora,a tym czyszczeniem wtrysku to mogłeś tylko go popsuć.
    pozdr 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Toyota 222D – sekretna broń Toyoty w WRC
      W 1984 roku Toyota wygrała Rajd Safari Celicą Twincam Turbo. Po zachęcających wynikach fabrycznego zespołu w kilku ostatnich sezonach, Toyota zainwestowała ogromne nakłady czasu, pieniędzy i wysiłku, aby pokazać się z jak ...