Seat Ibiza III 2003

19 Lip 2009, 20:20

Przymierzam się do zakupu pierwszego auta. Moją uwagę przykuł Seat Ibiza - wiele pozytywnych opinii ale też wielka wada - strasznie twarde zawieszenie. Czy możecie powiedzieć czy Seat Ibiza rocznik ~2002 to wygodne auto? Jechałem bodajże Cordobą podobną rocznikowo i strasznie twardo, czuć każdy nawet najmniejszy wybój na drodze, w dodatku auto po prostu ciasne. Chodzi mi głównie o to zawieszenie - czy na prawdę jest tak źle i jeśli tak to czy da się coś z tym zrobić?

Ostatnie pytanie: Czy to auto nadaje się na pierwsze? Ew. jakieś inne propozycje w cenie max. 15k?

Z góry dzięki za rady.
Jarek17
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

19 Lip 2009, 21:41

Jeżdżę takim od nowości z 2004 roku, auto twarde bardzo, ale to jest kwestia kto co lubi. Coś za coś, świetnie trzyma w zakrętach i bardzo fajnie się prowadzi. Co do samochodu to powiem tak używanego bym nie kupił, przejechałem 90 tys. i co raz więcej małych bo małych ale rzeczy się sypie, mimo stałych przeglądów. W przyszłym roku wymieniam na Scirocco. Ja jeżdzę 1.4 po chiptuningu ma 89KM, z tym że traktuje go jako autko miejskie. Na pierwsze auto hmmm, jak sobie potrafisz zrobić z elektryką, bo to siada zawsze w używanych to myślę że spokojnie się nadaje. Byle nie diesle bo są zajeżdżone te przywiezione okrutnie.
Flame
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

19 Lip 2009, 22:25

Ta odpowiedź chyba mi wystarczy, dzięki wielkie.

Na forum czytam, że honda civic to dobry wybór ale co z karoserią?

#EDIT:
Natrafiłem na b. fajne moim zdaniem autko - mianowicie Fiata Stilo - możecie mi coś o nim powiedzieć?
Jarek17
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

20 Lip 2009, 09:32

Stilo sporo drobnych usterek - głównie elektryka, częste poważne usterki w silniku 1.6.

Silniki diesla i chyba 1.2 - ok
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...