Seat Ibiza III do oceny

08 Maj 2011, 22:13

Cześć,

Oceńcie proszę ibizę z tego ogłoszenia:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Czy coś budzi wasze podejrzenia na pierwszy rzut oka? Czy warto jechać obejrzeć?
jash
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Maj 2011, 22:26

Odpicowane auto od handlarza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2011, 22:32

Czyli co? Widzisz jakieś wady? Powypadkowy/Kręcony licznik? Nie warto zainteresować się tym ogłoszeniem i jechać obejrzeć?
jash
Nowicjusz

08 Maj 2011, 22:43

Nie no jechać możesz obejrzeć tylko weż go na jakiś warsztat albo jedz z mechanikiem i niech sprawdzi dokładnie co i jak.Silnik czysty jak łza a więc nie będzie widać ewentualnych wycieków.Z zewnątrz wygląda ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Maj 2011, 22:47

jash napisał(a):Czyli co? Widzisz jakieś wady? Powypadkowy/Kręcony licznik? Nie warto zainteresować się tym ogłoszeniem i jechać obejrzeć?

Jak masz niedaleko to obejrzeć zawsze warto, nauczysz się czegoś więcej chociażby.
Swoją drogą obstawiam że licznik skręcony o połowę, patrząc chociażby na tego sprintera który ma 160 tyś po niespełna 10 latach :lol:
U mnie w okolicy takie sprintery po 10 latach mają 300 tyś i więcej, to auto ma zarabiać na siebie.
Pomijając już całkowicie fakt, że koleś nie potrafi nawet painta obsłużyć, mam wrażenie że poduszka kierowcy była odpalona. Oczywiście to tylko zdjęcia i wróżenie ale sprawdzić warto bo wg. mnie wygląda podejrzanie.

EDIT:

Powiedz jeszcze że samochód stoi w Gostyninie i już wszystko będziemy wiedzieli :mrgreen:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

09 Maj 2011, 00:29

1. Zadzwon, zapytaj skąd sprowadzony.
2. Wejdź na autoscout24, sprawdź ceny wersji 1.6 w tym wypasie, wpisz średnia cenę do kalkulatora opłat celnych(akcyza itd)
3. Gratuluje: znalazłeś okazje.

Nie wiem skąd się biorą tacy naiwni ludzie, postaw się w sytuacji pierwszego właściciela tego auta: kupujesz za 60/65 tys Ibiza w mocnej benzynce, bogatej wersji. Po 50 tys km nudzi Ci się wiec sprzedajesz ja 3-4 tys euro poniżej ceny rynkowej, bo masz dobry humor?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

09 Maj 2011, 09:53

Dzięki za wszystkie opinie :).

Racja - może i jestem trochę naiwny :P, ale wynika to z mojej nieznajomości tematu (kupuję pierwszy samochód, wcześniej nie interesowałem się motoryzacją za bardzo). Dlatego swoją naiwność wolę zweryfikować tutaj - na forum niż kupując samochód w kiepskim stanie :)

Podacie jeszcze jakieś inne serwisy gdzie mogę sprawdzić "realną" cenę danego modelu?

Jeszcze raz dzięki, odpuszczę sobie to ogłoszenie - bo i tak nie mam tam blisko :).
jash
Nowicjusz

09 Maj 2011, 10:07

Choćby otomoto,zobacz po ile chodzą najtańsze a po ile najdroższe egzemplarze.
Barol
Awatar użytkownika