Seat Ibiza III - szukam takiego modelu, czy warto?

01 Paź 2020, 22:22

Witam. Chciałbym kupić Seata Ibizę 3.
Znalazłem taką ofertę i szczerze wydaje mi się że coś z nim musi być nie tak.
Wedle opisu pokazuje że jest stuningowana dosyć bardzo lecz cena niska. Co myślicie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Grejt
Nowicjusz

02 Paź 2020, 08:08

Grejt napisał(a):Wedle opisu pokazuje że jest stuningowana dosyć bardzo lecz cena niska. Co myślicie?
Te zmiany dotyczą wyglądu zewnętrznego i zawieszenia. Widzę, że przedni zderzak nie do końca dobrze jest dopasowany. Ogólnie na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. Ktoś miał jakiś projekt w głowie i go realizował i widać że chyba raczej dbał o samochód. Jak masz niedaleko i podoba ci się taka modyfikacja to możesz pojechać i obejrzeć na żywo tu ważne żeby przejechać się i zobczyć jak się prowadzi bo to ważne po tych modyfikacjach zawieszenia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2020, 08:19

Po prostu ktoś wsadził graty z "FR", do tego lampy z allegro pewnie (jaki tuning), ogólnie spoko gdyby nie silnik 1,4...osobiście prędzej niż wygląd sam w sobie preferowałbym coś mocniejszego pod maską, mocniejsze 1,9 tdi albo jakieś 1,8T
Auto wygląda jak konkretny sportowiec a pod maska 70 koni, no ale co kto lubi.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

02 Paź 2020, 08:40

Niech sobie bedzie zadbana ale 9k?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Paź 2020, 19:58

Że to dużo czy mało według Ciebie?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Paź 2020, 21:04

Nooo za 9k to raczej segment c z podobnego rocznika, choćby głupi leon a nie 70ps ibiza, której wartość "podnoszą" lampy bez homologacji
Invi
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...

02 Paź 2020, 21:41

a jakby była za 6 to pewnie była by gruzem, ulepem, gniotem itp :naughty: Za droga źle, za tania też źle :?
w tamtym roku dieselka za 11k z 2005 roku pogoniliśmy tak wspominając dla przykładu. Segment nie jest wyznacznikiem ceny to też trzeba nadmienić a kolejna sprawa cena w ogłoszeniu nie zawsze jest ceną finalną. W tamtym roku zostawiałem MLa do sprzedaży startowaliśmy z ceną ok 17 bo po tyle chodziły a sprzedałem po ponad pół roku za 12500 :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Paź 2020, 22:09

Właśnie bardziej mnie niepokoi ze coś z tym autem jest nie tak. Po zdekodowaniu VIN wpisanego w ogłoszeniu wychodzi ford ranger 2014r z usa. Przy rozmowie telefonicznej z właścicielem i pytaniu o vin od razu się rozłączył.
Grejt
Nowicjusz

02 Paź 2020, 22:31

Grejt napisał(a):Przy rozmowie telefonicznej z właścicielem i pytaniu o vin od razu się rozłączył.
wcale się nie dziwie, też bym się rozłączył bo co chcesz znaleźć po vinie w aucie z 2004 roku detektywie gadżet? :mrgreen:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Paź 2020, 22:33

Po prostu ciekawość
Grejt
Nowicjusz

03 Paź 2020, 08:09

Ale ciekawość czego? Historii wypadkowej? Były napewno
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

03 Paź 2020, 08:14

Jakby było coś nie tak to nie wołał by aż 9koła.
Ogólnie auto wygląda na zadbane i jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj.
Tylko jakbyś kupił to ja bym wyrzucił znaczek FR z tylnej klapy bo przy silniku 1.4 to się mija z celem..
A i na przeglądzie mogą się dowalić o czarne tylne lampy ale to już zależy od diagnosty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Paź 2020, 09:58

Kao napisał(a):a jakby była za 6 to pewnie była by gruzem, ulepem, gniotem itp

jakby kosztowała 6 to byłaby to normalna cena za 16 letnie gówienko segmentu b, 3d ze słabym silnikiem

Kao napisał(a):wcale się nie dziwie, też bym się rozłączył bo co chcesz znaleźć po vinie w aucie z 2004 roku detektywie gadżet?

a co cię to obchodzi kto i czego chce szukać? albo chcesz sprzedać auto albo jesteś handlarzem burakiem. Może sobie i carfax ściągać do 30 letniego golfa II, jego sprawa
Invi
Forumowicz VIP

03 Paź 2020, 12:12

Invi napisał(a):jakby kosztowała 6 to byłaby to normalna cena za 16 letnie gówienko segmentu b, 3d ze słabym silnikiem

A gdzie takie cenniki można znaleźć? bo na szybko sprawdziłem to w ubezpieczalniach na dzień dzisiejszy wartość auta to 8k...także tego

Jest tylko taki problem, że w vagu Leony i Ibizy trzymają ceny to nie jest Fabia czy Octavia
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Skrzynia biegów: Manualna

03 Paź 2020, 13:43

Ibiza 1.4 trzyma cenę? Proszę Was.. Tylko jakieś topowe wersje a nie zwykle 1.4 stylizowane na FR..
Przerobiłem trochę temat Seatow i zdążyłem ogarnąć rynek bo planuje wrócić do tej marki i między innymi po głowie chodzi mi też właśnie Ibiza III.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012