REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to spróbuje sprawdzić i dam odpowiedz...Atexor napisał(a):https://www.autodna.pl/vin/VFFZZZ6JZHR005411
Tak jak najbardziej to norma ze WK zabiera kpl.dokumentów przy rejestracji....Atexor napisał(a): jednak wspomniał że brief pojazdu przy rejestracji został zabrany (to normalne?).
Jezli chcesz dokladnie sprawdzić rok prod.to polecam norcom forum.Myślę ze tam ogarną Ci temat bez problemu.No ale oczywiście to juz twoja sprawa...Atexor napisał(a):Tylko rok produkcji 2016 nie 2015 jak pisałeś.
W tym temacie jest duze pole do popisu a mianowicie:rok produkcji,rok modelowy... Niejednokrotnie spotkałem się ze rok prod.np.2010 ale rok modelowy 2011 zarej.w roku 2011 np.m-c 04 i juz rok prod.diagnosta daje 2011...W trakcie kiedy pracowałem miałem rozne przypadki i nie twierdzę ze tu akurat jest pewność w 100% ze ten rok prod.jest nie teges.Tak jak Ci wyzej napisałem mialem przypadki gdzie róznica wynosiła od 1 roku do 3 lat...Jezeli jesteś zdecydowany ten samochód kupić nigdy nie zaszkodzi dokladnie go przeswietlić...Co zrobisz i jak to zrobisz to już twoja sprawa...Atexor napisał(a):Czy wg. VINu może być coś nie tak z rokiem produkcji skoro Ci wyszedł inny?
W tym rejestrze widnieje rok prod.ustalony przez diagnostę na SKP i to już jest stały element zycioeysu pojazdu.No chyba ze w trakcie sprawdzenia takiego pojazdu przy zakupie kumaty diagnosta to wylapie i zmieni na co kupujacy z pewnością wyrazi zgodę...Atexor napisał(a):Czy na historiapojazdu.gov.pl
To już dla mnie jest temat w ktorym nie mogę powiedzieć ze tak bo z takich pomocy w trakcie jak pracowałem nie korzystałem.Jak zaznaczyłem wyżej dla mnie żródłem w tym temacie było forum diagnostow "NORCOM FORUM" i z tego głównie korzystałem.Oczywiście na zakladzie tez były katalogi gdzie mozna było odczytać rok prod.z dokladnością miesiąca po nr.vin. ....Atexor napisał(a): oraz autodna.pl może być nieprawdziwy rok produkcji podany?
Atexor napisał(a):Właśnie tutaj mam taki przypadek. Rok produkcji czerwiec 2016, ale modelowy 2017 i nie za bardzo rozumiem takiego wybiegania naprzód.