Seat Ibiza J6 - wymiana foteli

02 Lut 2019, 18:46

Witam. Koledzy polecicie jakieś lepsze fotele do ibizy J6 2010?
Powiem krótko, sposób regulacji wysokości zastosowany w tych oryginalnych to jakaś pomyłka, i nie jestem w stanie w żaden sposób ustawić fotela pod siebie.
Główny problem to fakt, że podczas unoszenia i opuszczania siedziska zmienia się także jego kąt, którego nie da się zmienić i jest on niejako narzucony do danej wysokości co jest dla mnie totalną porażką tego rozwiązania >:( bo mając 1,76 cm wzrostu chciałbym móc obniżyć siedzisko ale zachować jednocześnie kąt, jaki występuje w momencie gdy jest ono wysoko, no ale oczywiście przy tej beznadziejnej konstrukcji nie jest to możliwe bo przecież inżynierowie lepiej wiedzą jak nam będzie wygodnie.

Stąd moje pytanie i będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Z góry dzięki.
Renegat
Nowicjusz

02 Lut 2019, 18:52

Renegar napisał(a): bo przecież inżynierowie lepiej wiedzą jak nam będzie wygodnie.
nie wymagaj od budzetówki siedzeń jak w premium :D

Co do podpowiedzi to mogę podpowiedzieć tyle, weź metrówkę jedz na szrot i mierz szyny aby rozstawem było to samo żeby siedzisko nie było za szerokie. Może znajdziesz coś pod siebie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Kwi 2019, 18:28

Odwiedziłem kilka punktów i ciężka sprawa z dopasowaniem, więc mam dodatkowe pytanie, czy idzie ewentualnie dostać samą gąbkę pod siedzisko? Zauważyłem, że fotel kierowcy ugina się już zauważalnie głębiej niż pasażera (przez 90% czasu podróżuję sam) i tym sposobem stał się siła rzeczy bardziej niewygodny i męczący.
Będę wdzięczny za każde info
Renegat
Nowicjusz

03 Kwi 2019, 20:17

Są firmy które regeneruja fotele ale samo siedzisko dostaniesz tez w ASO
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Kwi 2019, 20:18

Dzięki, wiec wiem gdzie pytać:)
Renegat
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...