SEAT IBIZA , SKODA FELICJA CZY FIAT PUNTO

25 Kwi 2007, 22:45

Witam na poczatku wszystkich auto maniakow
Nosze sie obecnie z zakupem auta Kaska na wydanie to jakies 8 tyś.
Do wyboru:
Ibiza 95-97r.
Felicja 97-99r.
Punto 97-99r.
Chodzi mi tez o to bu bulo z gazem ale to narazie pomijam

Moje pytanie: wiec jaki wy byscie polecili mi model. I jak z czesciami do nich.
Wiem ze do Skody to taniutkie i do Punciaka tez pewnei nie za wiele ale szukam czegos co da jakas satysfakcje i nie bedzie sie psulo co chwile.
Mialem CC na gazniku Aisana i to bylo straszne ( wiec sprzedany)
Teraz sam juz nie wiem co kupic dlatego prosze was o pomoc
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i POZDRAWIAM
jajo
Nowicjusz

26 Kwi 2007, 12:12

witam
Bierz ibize, kiedys na tvn turbo, bylo porownanie ibizy z corsa i jak wiadomo, corsy sa dobrymi autami, pod wzgledem zawieszenia i mechaniki, takze ibiza miala ciezkiego przeciwnika, ale testy wykazaly ze ibiza w warunkach "ekstramalnych" trzyma sie lepiej drogi niz corsa, poza tym ma wiecej koni pod maska.
wniosek: jezeli ibiza jest lepsza od corsy, to co dopiero mowic o punto czi felicji.Takze polecam ibize :)
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

26 Kwi 2007, 16:17

:D jajo: co to jest za parametr "bu bulo"? instalację gazową zleć już sam, bo niektóre są trochę przekombinowane przez poprzedników; II-ga generacja lub sekwencja.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

26 Kwi 2007, 18:13

Sorki pomylka nie bu bulo tylko by było z gazem,
Ale OK
Interesuje mnie tez jak z czesciami czy do Ibizy nie sa zbyt drogie??
A do Punto i Skodu to wiem ze nie sa za drogie choc z drugiej strony slyszalem tez ze te Punto to straszny szmelc ( jedni chwala drudzy potepiaja)
jajo
Nowicjusz

26 Kwi 2007, 18:51

:D jajo: części do ibizy będą na poziomie polo lub golfa; co do punto i skody - zawsze są zwolennicy i przeciwnicy, cokolwiek by nie było przedmiotem dyskusji; podobnie, jak z laskami... :wink:
Dla mnie dobra byłaby felicja, zwłaszcza z takiego przedziału lat, ale silnik 1.6 - dużo lepszy od stosowanego 1.3.
malken
Aktywny

29 Kwi 2007, 21:13

Do Ibizy będa części droższe w porównaniu do reszty ale fajne autko i jak ja miałbym wybierać to wybral bym Ibize .No chyba że masz upatrzone jakies fajne modele z reszty tych samochdów.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...

03 Maj 2007, 11:04

Wlasnie Ibiza jest fajniejsza ale ciezko dostac w dobrym stanie.
Co do skody to strasznie gniją im tylne klapy.
Juz sam nie wiem????????????
jajo
Nowicjusz

03 Maj 2007, 15:50

jajo :D Zatem nie masz wyboru i pozostaje Ci fiesta w podobnym roczniku, jak podałes w pierwszym poście... :wink: Też - podobnie, jak ibiza - nazwa jest rodazju żeńskiego.
malken
Aktywny

07 Maj 2007, 09:45

Witam a co powiecie na tego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
cena atrakcyjna i ma gaz ale jakos silnik nie za maly??????
jajo
Nowicjusz

07 Maj 2007, 11:34

:shock: :lol: jajo: Myślę, ze to może być kres Twoich poszukiwań; jeśli nie zakładasz startów w "nocnych rajdach"...no, wiesz...to w tym modelu pojemność nie przekłada się na kiepskie osiągi, jeśli nie jest po "dzwonie", to może być całkiem do przyjęcia. Pojedź, pooglądaj - z kimś neutralnym najlepiej - zrób rundkę, dobrze po kiepskiej nawierzchni zwłaszcza - wyjdą amorki i inne stuki...Gdybyś się decydował, to komplet dokumentów na instalację - certyfikat zbiornika, ewentualnie papiery gdzie montowana; koniecznie z komputerem gazu powinna być - jeśli chcesz pojeździć, ale nie po serwisach. :wink:
malken
Aktywny

07 Maj 2007, 14:10

Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Zadzwonie po to Polo i zobaczymy.
Wybor nowego auta nie jest wcale taki prosty.
Tym bardziej po ostatnim Fiaciku CC z gaznikiem Aisan ( masakra )
jajo
Nowicjusz

07 Maj 2007, 17:44

:D jajo: I niech Ci nie przychodzi do głowy nie napisać Kolegom, co było z polówką, albo jaka jest - jeśli kupisz!!! :mrgreen:
malken
Aktywny

08 Maj 2007, 09:10

OK bez wzgledu na to co kupie na pewno napisze co i jak sie sprawuje.
:D :D No chyba ze wkoncu rower kupie :D :D
jajo
Nowicjusz

15 Maj 2007, 10:36

Polecal bym Fiata Punto 2002-2004 rocznik z silnikiem 1.6[/list]
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

29 Maj 2007, 14:49

Fiat Punto .Kuzyn ma go 6 lat i nic sie wiekszego nie popsulo jak skrzynia biegów i wspomaganie kierownicy silnik 1,3
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie