22 Lut 2013, 18:11
Witam!!
Pozbyłem się ostatnio auta i noszę się po mału z zamiarem kupna następnego. Przeglądam od jakiegoś czasu różne marki i modele w granicach cenowych 10 - 15 tyś, głównie interesują mnie kombi oraz hatchback.. z aut za którymi się rozglądałem to:
Mazda 323f 1.6 PB hatchback 2002/2003
Ford Focus 1.6 - 1.8 PB hatchback 2002/2004
no i jak w temacie SEAT LEON PB + LPG, którego dziś wypatrzyłem na aukcjach, któego cena jest nieco powyżej 15tyś, ale jeżeli opinie będą plusowe to czemu nie..?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Szukam auta w miarę oszczędnego jężdże 90% miasto pozostałe 10% cykl mieszany, raz może ze dwa razy w roku jakiś dalszy wypad, latem trochę nad jeziora gdzieś w okolice miasta, a tak głównie miasto, dlatego benzyna bo diesel na tak krótkie odcinki jest nieopłącalny a ewentualne serwisowanie czy awarie są zdecydowanie bardziej kosztowne, fajnie jak trafi się dodatkowo egzemplarz z zgazem. Miałęm już sportowe auto w benzynie, któe spalało mi w granicach 9-15l PB i starczy mi, teraz szukam czegoś z głową i znacznie oszczędniejszego. Czytałem już nie co o tych modelach seata nie ma jakoś bardzo dużo negatywnych opini, z resztą nie ma się czego spodziewać po kilkunasto letnim aucie, że będzie w 100% bezawaryjne albo, że będzie się psuło coś raz na 2 lata albo jakieś drobne usterki, trzeba mieć trochę szczęścia jeszcze i tyle..
Tak więć czy ktoś miał styczność z takim Leonem jeżdził bądź też znajomi mają i jakie są opinie na temat tego auta? Czy gra jest warta świeczki czy szukać czego innego ?
Pozdrawiam
Daniel
Ostatnio edytowany przez
Netal, 22 Lut 2013, 19:21, edytowano w sumie 1 raz