Seat Leon 1.8 20V 125KM czy Audi A3 1.8 T

19 Cze 2010, 00:13

Witam jestem tu nowy i prosze o rady:) Koszt do 18000zł. co wybrac seata czy audi?
Qlimaaax
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

19 Cze 2010, 09:23

W zasadzie seat i audi to to samo, tylko buda inna :razz: LEON jest fajniejszy
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

19 Cze 2010, 10:17

Wymieniony w tytule silnik w Audi ma nieco większą moc i dzięki doładowaniu osiąga znacznie lepsze osiągi. Jednak Leonsia z tym silnikiem też można dostać ale ja celowałbym w 1.9 TDI 150 koni. To naprawdę daje frajdę z jazdy.
Poza tym płyta podłogowa ta sama co w A3 różnica tylko w wykończeniu wnętrza.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Cze 2010, 12:14

Słyszełem , że Leon silnik 1,9 TDi 150 KM jest wadliwy tzn. psuja sie często...
Qlimaaax
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

19 Cze 2010, 13:39

A wiesz co ja nie słyszałem... Hoho co ja słyszałem, gdyby każdy kupujący kierował się tym co słyszał często od ludzi którzy nie mają pojęcia albo niewiele wspólnego mają z autem o którym opowiadają to całkiem inaczej by wyglądał rynek.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Cze 2010, 15:11

Ludzie dużo gadają... Tak samo, że Peugeot awaryjny. A rodzice mają 307 już 7 rok i w tym czasie nic nie nawaliło, wymieniane tylko to co trzeba. Po prostu trzeba kupić dobre auto i odpowiednio o nie dbać.
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RV-2 - sportowy kamper
    Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...

20 Cze 2010, 11:05

A chcesz kupić auto w wolnossącej benzynie, czy turbodoładowane?
Wybierasz tak naprawdę między silnikami. 1.8 i 1.8T. Wersja turbo ma lepsze osiągi, bardzo przyjemnie się z tym silnikiem jeździ, ale ma to swoją cenę, taki silnik przyciskany czy to w mieście, czy na trasie lubi spalić spore ilości paliwa. Spalanie po 14 litrów nikogo nie powinno dziwić, ale podczas jazdy normalnej jest generalnie OK.

Da się do tego silnika założyć LPG, ale trzeba sporo wydać na dobra instalację.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika