Seat Leon 1.9 TDI 2000r.

08 Sie 2010, 18:21

Witam.Od jakiegoś czasu poszukiwałem samochodu i wachałem sie miedzy Seatem Leon a Golfem IV.Niedaleko mojej miejscowości znalazłem przypadkiem dopiero co sprowadzonego z Niemiec Leona 1.9 TDI 90 KM z 2000r.Akuart taki o jakim sobie marzyłem choć wolałbym jednostke 110 konna ale to nic 90 nie jest aż taki zły do tego mniej spali ;).Wrzucam Wam fotki,troche kiepskie konty ale zrobiłem tylko tak na szybko.Luknijcie na to o powiedzcie co o nim sadzicie.Krotki opis:
-4 air bag
-centralny zamek
-elektryczne lusterka
-4 elektrycznie odsuwane szyby
-klimatronic i wiele innych standardowych elementów na wyposażeniu
-cena 21 tyś
-180 000 km

Fotki:

http://i294.photobucket.com/albums/mm11 ... 010648.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm11 ... 010646.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm11 ... 010649.jpg

http://i294.photobucket.com/albums/mm11 ... 010647.jpg

Z góry dzieki
sylwester6969
Nowicjusz

Miejscowość: małopolskie

08 Sie 2010, 20:59

Dopiero co sprowadzony to nie jest,tak gdzieś z okolic daty 22,07. Czy to Ty robiłeś te zdjęcia ? jak tak ,to raczej chciałeś coś ukryć niż pokazać :grin: . Z tego co widzę, to maska trochę źle spasowana .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Sie 2010, 21:35

Stanowczo za drogo,za 21koła spokojnie masz rocznik 2001-2002 i to 110KM i zarejestrowany już u nas.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Sie 2010, 22:48

jak to?skąd wiesz że z okolic 22.07?? zrobiłem te zdjecia na szybko tylko dl siebie nie wiedziałem że bede chciał wrzucic.o co chodzi z tą maską,myślisz że bite?całe auto wkoło było sprawdzane miernikiem lakieru za 1200 zł wyszło że lakier oryginał.cena fakt troche drogo
sylwester6969
Nowicjusz

08 Sie 2010, 23:18

Drogo, ale jaki przebieg niski :mrgreen:
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

09 Sie 2010, 05:21

A to swoją drogą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...

09 Sie 2010, 06:14

skąd wiem ? no jeżeli nic nie zamienione to zobacz datę na żółtych tablicach .ta data określa do kiedy są ważne te tablice .Wydaje je się na 5 dni .Jaka była grubość tego lakieru ? czy lakier był mocno gladki ,śliski ? Maska z jakiegoś powodu była zdejmowana ,z jakiego ? nie wiem.Cena normalna ,zobaczcie ile kosztuje taki w niemczech .Ile wg.Was ma kosztować w PL ?
czeslaw555
Zaawansowany

09 Sie 2010, 07:18

Dzieki Czeslaw555 za szczegowe info.Jesli chodzi o lakier to elementy jak drzwi,nadkola maska dach bylo w granicach od ok 150 do 180 um.jedynie na progach poprzecznych bylo cos ok 140 um.co nie jest do ukrycia bo patzrylismy na niego na kanale to byl lekko zachaczony pod spodem nie wiem moze o jakis slupek ale nie ma to zadnego wpywu na jazde.z tylu i z przodu sa normalne slady odpryskow jakby od kamyczkow ale to tak raczej powinno byc po 10 latach ;) ten co sprzedaje mowil ze sprowadzil go w sob.tj31.02-01.08.jest to dobry znajomy mojego kolegi ktory tez u niego kupil audi a4 sprowadzone z niemiec.gostek mowil ze z ceny nie spusci bo w takim stanie jeszcze leona nie mial i ze Niemcy sobie teraz cholernie cenia auta w takim stanie i tym kolorze
sylwester6969
Nowicjusz

09 Sie 2010, 07:42

nie bardzo rozumiem jaką datę chciałeś napisac 2-3 sierpnia ? jeżeli tak to dziwne bo po tej dacie nie może jechać autem ,a na terenie niemiec jak go zatrzymają może mieć nie małe konsekwencje w razie co .Zobacz jakie litery były w ori nr.rejestracyjnym ,w żółtych powinny być takie same jeżeli wykupywał je dla tego auta, tam skąd ono pochodzi .. W tym wieku powinny być na lakierze rysy i to sporo .Znajomy to nic nie znaczy w bussinesie.Coś ta jego opowieść nie trzyma się kupy.W tej cenie spokojnie sam kupisz sobie auto zagranicą, jak kolega ma auto (a ma bo kupił) to bierz jego i jedż kupuj tam ,będziesz miał większą pewność co kupiłeś
czeslaw555
Zaawansowany

09 Sie 2010, 09:08

sorki jak blednie date napisałem.ja ogladałem samochód 6 sierpnie 2010 a sprowadzony był 31 lipca.nie zdażył jeszcze wrzucic na otomoto bo tam zawsze wrzuca.przyjechał nim na kołach z 2 innymi.wszystko już po opłatach.nie jest powedziane że 10 letnie auto ma mieć rysy.ponoć jeżdziła nim kobieta (typowe ;) i w srodku drzwi sa porysane zwłaszcza nałokietniki.tył samochodu jest praktycznie nieużywany,klamki,tapicerka wiec może to świadczyć ze jezdziła 1 osoba a nie jakaś rodzina z dziećmi.jest po opłatach i gotowy do rejestracji.powiedzcie mi czy takim miernikiem lakieru mozna cos oszukac?czy takie miernik za 1200 zł pokazuje prawde?ten znajomy kupił od niego i bardzo sobie chwali,z reszta widziałem to jego audi i naprawde ładne.przejechane ma 300 tyś.sam nie wiem.był na kanale sprawdzlismy pod spodem i przy nas był robiony przegląd.pali na dotyk za kazdym razem.sprawdzony przez kuzyna blacharza mechanika i miernikiem lakieru.co jeszcze mozna zrobic?
sylwester6969
Nowicjusz

09 Sie 2010, 10:23

Mimo wszystko 21 tyś to drogo jak za najsłabszego diesla i to z tego rocznika.
90 koni to takie dolne minimum byle jechać. A różnica w spalaniu to mit, jest prawie niezauważalna.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

09 Sie 2010, 10:50

data sprowadzenia 31 lipca to wg.mnie nie prawda (patrz to co napisałem o tablicach),może auto było robione ,szykowane do sprzedaży ,tego nie wiem .Grubość lakieru jest już tak trochę powyżej normy,może było coś wcześniej podmalowane ,ale jak dobrze zrobione to OK ,co można jeszcze sprawdzić jak tylu ludzi patrzyło ? Chyba już nic ,może jak jedzie ,rozpędzić go do np 80-90km/h puścić kierownicę i zobaczyć czy nie ściąga, skręcić koła w lewo w prawo i w czasie powolnej jazdy słuchać czy nic nie stuka nie trzeszczy,itd.luzy w układzie kierowniczym , drzwi w dole ,szyby ,zużycie elementów wyposażenia itd. ale jak już wspomniałeś sprawdzało go tylu ludzi to powinno być OK .Miernik nie musi być za 1200zł i też pokaże prawdę. Dla mnie osobiście i wielu innych że auto po kobiecie to nie atut ,tylko duży minus .Czy Twoja żona ,siostra,mama itd ,znają się na autach czy czują że coś stuka ,skrzypi itd, czy umieją zadbać o auto ? jak tak to szacun. Moje kobiety nie umieją tego .
czeslaw555
Zaawansowany

09 Sie 2010, 14:01

wiec.tak na tablicy jest wybite 27.07.2010.czyli wtedy przyjechał na dokunecie z akcyzy też ta data.kobieta była jakaś claudia coś tam niemka.przypatrzyłęm sie z bliska.sa ryski powierzchowne z tylu i przodu.nałokietniki tez porysane jak w normalnym uzytkowaniu oraz kierownica jest jakby podrapana,porysana wiec albo kibitka miała pazurki ;) ale o raczej jest od pierscionków
sylwester6969
Nowicjusz

09 Sie 2010, 14:14

na tablicy jest wybita data do kiedy ważne są te tablice razem z ubezpieczeniem .Takie tablice wydaje się na maks. 5 dni . Więc wykupione były 22 ,07 od tego czasu (22,07) można się poruszać po drodze ,czyli do 27,07 i dalej już nie .Tak to wygląda formalnie i nie sądzę żeby ktoś ryzkował jazdę na terenie niemiec po tej końcowej dacie (27,07).Po tej dacie tablice i ubezpieczenie jest już nie ważne .
czeslaw555
Zaawansowany

09 Sie 2010, 15:47

No i o co wy sie kłucicie,przecież każdy z nas wie że handlarze leją wode że aż miło.

A do autora tematu to zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
cena praktycznie ta sama a auta młodsze o dwa lata i z wyposażenia praktycznie to samo.
Barol
Awatar użytkownika