Seat Leon 2,Mercedes CLK czy GOLF V GTİ

26 Maj 2013, 13:32

Witam wszystkich mam zamiar kupic pierwsze auto ale dlatego ze pierwsze nie wiem co wybrac
chcialbym cos malo awaryjnego i zeby czesci nie byly za drogie a juz dokladnie pisze modele aut
1#Mercedes CLK 200 W209 rocznik 03 04 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2#Seat Leon FR 2.0TDİ [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3#Golf GTİ V [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mam tez na oku subaru impreze ale jakos nie moge sie przekonac nie wiem co o tym sadzicie jestem otwarty tez na propozycje innych aut szukam czegos z czym moglbym poszalec i zeby pojemnosc nie przekraczala 2.0 poniewaz prawo jazdy mam od niedawna najbardziej te mercedesy clk mi sie podobaja ale nie mam pojacia czy koszt utrzymania jest wysoki czy niski.
aseveda
Obserwowany

Auto: nie mam

26 Maj 2013, 23:54

Jak chcesz szaleć... To w pierwszej kolejności zawsze wybiera się napęd... Zastanów się na czym Ci zależy. Czy chcesz mieć po prostu sportowo wyglądający samochód?

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Maj 2013, 00:31

Witaj
z aut które podałeś -linki - najlepiej prezentuje sie mercedes kalsa sama w sobie tylko nie wiem czy konfiguracja beznzyna + gaz w mercedesach to dobre rozwiązanie, słyszałem wiele negatywnych opinii na temat takiej mieszanki
seat 2.0TDI - te silniki też nie mają najlepszej opini
so do golfa - wizualnie mi się nie podobaja, a o tych silnikach nie potrafię się wypowiedzieć ale moze ktoś z forumowiczów coś napisze

Natomiast dysponując taką gotówką masz sporo opcji wyboru, możesz znaleźć jeszcze coś lepszego
Mi osobiście np bardzo podobają się diesle bo można je chipować, są oszczędne i dynamiczne, no i nie ma tych problemów co z B+G - każdy tylko mówi że tania jazda na gazie ale nie liczy ile mu idzie przy tym benzyny. poza tym droższy przegląd, nie można zatankować byle jakim gazem, zwłaszcza przy sekwencji, no i to częste tankowanie gazu - przeważnie co ok 300km na stacje
Wiem bo sam mam jeszcze jedno auto na gaz, żona nim jeździ
Mi np marzy się A6 quattro 3.0TDI 233KM ale takie coś to pozwyżej 50.000 zł. Jak odłożę troche gotówki to sobie wezmę taką w leasing.
Ale tobie widzę że krótkie małe auta się podobają, na pewno coś znajdziesz
A może jakiś SAAB 93 - te auta jak ktoś kupi raz to nie chce innego
[link do oferty na Allegro wygasł]
Albo BMW 3 za tą kase to już jakiś 2007 rocznik trafisz np właśnie w dieslu 2.0 lub 3.0 - są to mocne dynamiczne silniki a przy tym oszczędne
[link do oferty na Allegro wygasł]
leasing
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI

27 Maj 2013, 11:42

dzieki wam za pomoc pomysle nad tym saabem mam tez mozliwosc z niemiec sciagnieca auta nie wiem czy jeszcze sie to oplaca bo wiekszosc tych mercedesow za taka cene to chyba u szwagra w warsztacie robione oczywiscie mowie o tych w polsce jestem dalej otwarty na propozycje i porady forumowiczow :ok:
aseveda
Obserwowany

Auto: nie mam

27 Maj 2013, 11:50

Co do robienia u szwagra w garażu to pojedz z miernikiem grubości lakieru, SAAB to szwedzka stal jak nie był robiony to tam nic nie będzie wychodzić, żadna rdza. Tylko wcześniej popatrz jaki wartości powinna mieć no i dobrze pojechać z kimś kto się zna, jakimś blacharzem-lakiernikiem.
leasing
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...